Technopolis beste nordiske i bærekraft-undersøkelsen

Som førstegangsdeltaker i GRESB-undersøkelsen (Global Real Estate Sustainability Benchmark), fikk Technopolis de høyeste poengene av alle nordiske eiendomsselskap i kontorkategorien.

Alf Astrup. Foto: Trond Heggelund

Med en poengsum på 76 fikk Technopolis statusen "Green Star". Når Technopolis ble sammenlignet med nordiske konkurrenter, fikk de høyeste poengsum i flere av undersøkelsens deler. Blant annet "Policy & Disclosure", "Risks & Opportunities", "Monitoring & EMS" og "Management & Policy".

Med tanke på den totale poengsummen så rangeres Technopolis som fjerde blant de 39 FTSE EPRA/NAREIT Developed Europe Index-bedriftene som deltok. Når alle de 326 europeiske bedriftene som deltok i undersøkelsen er med, kom Technopolis på 13. plass. Undersøkelsen omhandlet 637 bedrifter og fond, med en global portefølje på 56 000 bygninger totalt.

- Som førstegangsdeltaker ble vi positivt overrasket over å oppdage at vi hadde gjort det så godt, sier Virve Valonen, Concept Development and Sustainability Manager hos Technopolis. - Men vi er selvsagt veldig fornøyde med å få annerkjennelse for den innsatsen vi har gjort for å forbedre vår bærekraft, transparens og rapportering, legger han til.

– Vi er stolte av å score så høyt i denne undersøkelsen. På Technopolis IT Fornebu har vi et kontinuerlig fokus på miljø og bærekraft og vil bidra til ytterligere forbedring av resultatene i kommende år, sier administrerende direktør Alf Astrup - Technopolis IT Fornebu fortsetter,

– I 2013 oppnådde Technopolis fem LEED-rangering for bygninger, og vårt kontor i Estland ble det første i landet til å motta Green Office-merket. I 2014 fikk Technopolis fem nye LEED-sertifiseringer og har også startet to nye prosjekter som vil prøve å oppnå LEED-sertifisering.