Arkivfoto

Tapte flere hundre millioner i fjor - nå kjøper Risa tilbake aksjer etter redningsaksjon

Risa Gruppen hadde i fjor høst alvorlige økonomiske problemer, og fikk hjelp av lokale investorer. Nå kjøper de tilbake aksjer etter redningsaksjonen.

Risa Gruppen, med sine rundt 500 ansatte, var i akutt økonomisk krise i fjor høst etter tap på hundrevis av millioner, skriver Dagens Næringsliv.

Redningen ble at flere store investorer sammen med bankforbindelsen Sparebank 1 SR-Bank stilte opp med friske penger. De tre lokale investorene Frode Teigen, Rolf Hodne og Arne Incoronato skjøt inn til sammen 150 millioner kroner i egenkapital i konsernet gjennom selskapet Inko Invest.

De nye investorene fikk 40 prosent av aksjene i konsernet.

– Helt avgjørende for Risa Gruppen

Nå er imidlertid Frode Teigen ute av Risa Gruppen, melder Dagens Næringsliv.

Han har solgt sine aksjer til konsernsjef Bjørn Risa, som er tredjegenerasjon som driver entreprenørkonsernet på Nærbø.

– Jeg setter stor pris på at Frode Teigen engasjerte seg på eiersiden. Frode, Arne og Rolf var venner av Risa-systemet. Dette var helt avgjørende for at Risa Gruppen as klarte seg gjennom en kritisk situasjon hvor mange av de store prosjektene måtte ta store nedskrivninger. Tidsfaktoren var avgjørende den gang. Å kjøpe aksjene tilbake var en mulighet, sier Risa til avisen.

Tror på selskapet

Årsregnskapet viser viser at underskuddet i entreprenørkonsernet endte på 357 millioner kroner før skatt.

Nå skal imidlertid driften gå bedre.

– Så langt i år tjener vi penger på den underliggende driften. Kjøpet av aksjene er også et signal på at jeg som eier har stor tro på selskapet tross korona og utsettelse av prosjekter, sier Risa.

Så langt i år er bemanningen redusert med 90, og deler av selskapets ledergruppe er forsvunnet ut dørene.