Synes P-husene er trange og dyre

En undersøkelse viser at høye parkeringspriser og trange plasser skaper misnøye om norske parkeringshus.

Det skriver Oslo Handelsstands Forening (OHF) i en pressemelding mandag.

Undersøkelsen er utført av YouGov, på bestilling fra OHF, og viser at en fjerdedel oppgir at de er ganske eller veldig misfornøyde med norske parkeringshus.

En tilsvarende andel er fornøyd, mens 30 prosent ikke har noen bestemt oppfatning. 20 prosent bruker ikke parkeringshus, og har derfor ikke svart, heter det i meldingen.

– Halvparten av de brukerne som har en mening om denne typen tjenester, er misfornøyd. Det er et sterkt budskap om at ikke alt er i orden, sier Jon Anders Henriksen, direktør for næringspolitikk i OHF.

52 prosent av de som er misfornøyd nevner pris på topp som årsak. Dernest kommer at selve parkeringsplassen er for trang og at det er vanskelig å manøvrere.

– En god del parkeringshus både i Oslo og andre storbyer har grunn til å føle seg truffet av denne kritikken. Sannsynligvis ville bruken av P-husene vært høyere hvis de hadde scoret bedre på målekriteriene folk er opptatt av, sier Henriksen.

Oslo Handelsstands Forening mener flere, underjordiske parkeringshus må være en del av løsningen på hovedstadens utfordringer med å finne ut hvilken plass bilen skal ha i fremtidens bysentrum.

– Slike anlegg kan sluse trafikk effektivt og miljøvennlig fra hovedveinettet og inn til sentrumsnære steder. Da kan folk komme dit de skal, uten å belaste gatenettet i indre by unødvendig, sier Henriksen, og legger til at politikerne hittil har vist lite handlekraft.