Fra venstre, Lars Reitan, daglig leder i Svevia Norge AS, og Torbjørn Naimak, regionvegsjef i Statens vegvesen Region nord. Foto: Irene Skaue, Statens vegvesen.

Svevia signerte kontrakten på Nord-Norges største driftskontrakt

Svevia og Statens vegvesen Region nord signerte i dag kontrakten for drift av riks- og fylkesveier i Ofoten de neste fem årene.

Med nesten 1000 kilometer vei er dette Nord-Norges største driftskontrakt.

- Dette er en stor kontrakt i et krevende område og jeg er glad for konkurransen om oppdraget. I dag har vi signert en femårskontrakt med Svevia Norge AS, som vi kjenner godt fra før. Vi ønsker dem lykke til med viktige oppgaver, sier Torbjørn Naimak, regionvegsjef i Statens vegvesen Region nord i en pressemelding.

Området det gjelder er pr. i dag delt inn i to kontrakter, Narvik og Evenes. Fra høsten 2018 blir disse to kontraktene slått sammen til én kontrakt, og totalt dreier det seg om 946 km med vei. Det blir da Nord-Norges største driftskontrakt på vei.

Etter konkurranse med tre andre entreprenører var det Svevia Norge AS som fikk kontrakten, og mandag 16. april var det kontraktssignering i Bodø.

Kontrakten gjelder fra 1. september 2018 og varer i fem år, frem til høsten 2023. Den har en verdi på om lag 584 millioner eks. mva.
Kontrakten omfatter kommunene Gratangen, Skånland, Ibestad, Lavangen, deler av Salangen og deler av Bardu i Troms fylke, og kommunene Narvik, Evenes, Ballangen, deler av Tysfjord og deler av Tjeldsund i Nordland fylke.

Kontrakten gjelder fra 1. september 2018 og varer i fem år, frem til høsten 2023.