produktutviklingssjef Morten Lauritzen i Gyproc viser gipsplatens styrke mot en støvel fylt med sement.

Supergips først lansert i Norge

Gyprocs superkraftige gipsnyhet Habito fikk sin verdenslansering under Optimeras fagdag på Gardermoen i mars.

Optimeras fagdager i mars ble satt i gang med lanseringen av en patentert verdensnyhet fra Gyproc.

Gipsplaten Gyproc Habito kommer i en lengde på 250 centimeter og en bredde på 120 centimeter. Gipsplatene veier 11,8 kilo per kvadratmeter, og skiller seg dermed ikke særlig fra vanlige gipsplater når det kommer til vekt.

Men forskjellen merkes tydelig når platen blir utsatt for press. Ifølge tall fra produsenten Gyproc, har man i tester kommet frem til at Habito har en bruddgrense på 65 kilo ved vinkelrett belastning på en 5 millimeters treskrue.

– Platen er sterkt fiberarmert, og utgjør en helt ny patentert teknologi som vi har jobbet oss frem til. Vi er i dag i ferd med å få platene ut til norske lagre, og regner med at de kan brukes i byggeprosjekter her til lands allerede før sommeren, sier produktutviklingssjef Morten Lauritzen tilByggeindustrien.

Kategorisjef for tyngre byggevarer i Optimera, Fredrik Jacobsen, tror ikke tradisjonelle gipsplater vil erstattes av de nye Habito-platene, men forventer også at nye produkter med ekstra kvaliteter vil skape økt interesse.

– Optimera-selgerne er nå så gode at de kan gi råd om de nyeste gipsproduktene. Og så var det veldig morsomt at vi fikk en verdenspremiere til fagdagen, sier han.

Kategorisjef for tyngre byggevarer i Optimera, Fredrik Jacobsen, mener Habito har et stort potensial i Norge.

Jacobsen mener de forsterkede gipsplatene har et stort potensial i Norge og i resten av verden.

– Potensialet er kjempestort. Er det noe man irriterer seg over med gipsplater, er det at de lett går i stykker, og at det er vanskelig å henge noe opp på dem. Habito kan man både sparke og slå i, hvis man skulle ønske det, og man kan skru opp TVen rett på gipsplaten, sier han entusiastisk.