Studietur til Tyskland: Klimavennlig arkitektur XXL

StedHeidelberg og Mannheim, Norge
ArrangørTysk handelskammer
Fra20.04.2015
Til22.04.2015
TidspunktMandag kl 8.00 - onsdag kl 18.00

Norsk-Tysk Handelskammer inviterer til en studietur til Heidelberg og Mannheim i Sør-Tyskland, der vi blant annet skal besøke ”Bahnstadt Heidelberg” – verdens største boligområde med passivhus.

Det blir også flere andre prosjektbesøk i området der deltakerne får mulighet til å se konkrete eksempler på hvordan fremtidige utfordringer rundt bærekraftig utbygging løses. Gjennom presentasjoner med sentrale aktører i bransjen gis det en god mulighet til faglig utveksling.

For spørsmål: Sybille Köhler, prosjektleder, tlf 22 12 82 24, epost: s.koehler@handelskammer.no

Programmet utvikles i samarbeid med FutureBuilt.

Smakebiter fra programmet:

Heidelberg – Byutviklingsprosjekt ”Bahnstadt Heidelberg”
Bahnstadt Heidelberg er et av Tysklands største byutviklingsprosjekter og samtidig verdens største boligfelt bestående av passivhus. Den nyutviklede bydelen er både et bo- og næringsområde med leiligheter, næringsbygg og offentlige bygg som barnehage og skole.

Guidet rundtur i bydelen med informasjon om passivhusarkitektur og om hvordan Bahnstadt integreres i Heidelbergs samlede byutviklingskonsept.

Omvisning i bydelens varmekraftverk basert på biomasse (tre) som forsyner bydelen med 100 % fornybar varme.

Omvisning i bydelens barnehage med fokus på energieffektivisering i offentlige bygg og miljøvennlig materialbruk med byggets trekonstruksjon.

”Ethianium“ Heidelberg
Sykehuset ”Ethianum” er et forbildeprosjekt innenfor ”Green Hospitals”.

Sykehusbygg med fokus på bærekraft og energieffektivitet. Bygget beviser at man kan kombinere miljøhensyn og på samme tid ivareta pasientenes sikkerhet og komfort. Takket være nesten utelukkende bruk av geotermisk energi er klinikken i Heidelberg å anse som et såkalt ”no emission object”.

Mannheim – Prosjekt „Lilienstr. 232 Mannheim“
Rehabiliteringsprosjekt: Energieffektivisering med fokus på fasadeløsninger og oppvarming.

Omvisning der vi ser på energieffektiv oppvarming i tillegg til fasader av polykarbonat som muliggjør passiv oppvarming og kjøling.

Prosjekt „Kinderhaus Seckenheim Süd“
Nybygg: Miljøvennlig materialbruk i offentlige bygg

Besøk av en energieffektiv barnehage med fokus på bruk økologisk bærekraftige byggmaterialer samt hvordan bygningen er integrert i bydelens utviklingskonsept.

Passer for arkitekter, ingeniører, entprenører, eiendomsselskaper, bransjeorganisasjoner, offentlige myndigheter, leverandører.

Påmeldingsfrist: 19. mars

Program og påmelding