Ap-leder Jonas Gahr Støre varsler at klimasaken blir den viktigste før neste valg, og sier han føler politisk slektskap til partier som setter denne saken høyt. Her sammen med Une Aina Bastholm, talsperson i MDG. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Støre: Klima viktigste sak til valget 2021

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sier klima og omstilling blir det viktigste før valget om to år. Han utelukker ikke et samarbeid med MDG.

I et intervju med Klassekampen sier Støre at han føler politisk slektskap til flere partier, også et parti som setter klima og miljø høyt på dagsordenen. Han viser til at det etter kommunevalget ligger an til at flere storbyer vil bli styrt av Ap og Miljøpartiet De Grønne (MDG).

– Det viser at å velge høyresiden er en selvmotsigelse som nesten aldri skjer for MDG, sier Støre til avisen.

Arbeiderpartiet har landsstyremøte tirsdag og onsdag denne uken. Etter kommunevalget har flere i toppen av partiet tatt til orde for at Ap bør søke regjeringsmakt med MDG ved stortingsvalget om to år. Dette gjelder blant annet tidligere nestleder Helga Pedersen, byrådsleder Raymond Johansen i Oslo og energi- og miljøpolitisk talsmann Espen Barth Eide.

– Noen spekulerer i om det er mer å hente i å fortsette som før. Mitt svar er kategorisk: Det går ikke. Dette er vår tids viktigste sak. Ap tar vår tids viktigste sak, sier Støre om klima som viktigste sak før valget i 2021.

Han viser til at Arbeiderpartiet, med sitt forhold til fagbevegelsen, er best posisjonert til å ta diskusjonene som vil komme.