Vannlekkasje ved Storokrysset fører til store trafikale problemer på stedet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Stor vannlekkasje fører til trafikkproblemer på ring 3 i Oslo

Deler av Ring 3 ved Storo i Oslo er stengt etter en vannlekkasje. Lekkasjen er nå stoppet, men det er fortsatt store trafikale problemer i området.

Vannlekkasje påvirker trafikken i begge retninger, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

– Vi forsøker å stenge veien for å få kontroll over situasjonen. Flere patruljer jobber med å sperre påkjørsler til Ring 3, sier oppdragsleder Håkon Nilsen til VG.

Det skal være snakk om en lekkasje fra en rørledning som skal ligge i nærheten av veien. Klokken 21.13 skriver NRK at lekkasjen er stoppet.

Bilder fra stedet viser mye vann i veibanen. Det er store vannmengder på Storolokket, som nå er sperret, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

– Det er fare for skade på veinett og omkringliggende bygninger. Det blir stengninger i tiden fremover, så folk må følge med på skilting og fartsnedsettelser, sier operasjonsleder Guro Sandnes til TV 2.

Vannlekkasjen fører til store trafikale problemer. Det er anbefalt omkjøring om E18.

I 20.30-tiden er Lørentunnelen (vestgående), Smestadtunnelen (østgående), og Tåsentunnelen (østgående) delvis stengt.

Riksvei 150 mellom Sinsenkrysset og Smestadkrysset er også stengt på grunn av oversvømmelse.

Politiet dirigerer bilister om lekkasjestedet og står ved flere påkjørsler for å hindre bilister i å kjøre inn på ringveien. Brannvesenet bistår i arbeidet om å stoppe vannlekkasjen.

Det ble kjørt ett T-banespor mellom Nydalen og Store, noe som førte til forsinkelser på linje 4 og 5, men Sporveien opplyser i 21-tiden at det kjøres som normalt igjen på begge spor.