Foto: NTB Scanpix

Stor økning i hytteutleie på fjellet

Utleie av feriehus eller hytte i Norge har økt kraftig de siste årene, ifølge nettmarkedsplassen Finn.

Ifølge søkemotoren økte trafikk og brukere i feriehus- og hytter-kategorien med 50 prosent fra 2015 til 2017. Så langt i år har sammenligningstjenesten hatt en vekst på nærmere 50 prosent, hvorav fellesferiene er mest populære.

Aktivitetsferier i kombinasjon med fjell og ski er en gjenganger når man ser på feriehusstatistikken, og det er i påsken det er desidert størst trykk på leie av hytter og feriehus i fjellet.

Allerede i januar hadde en rekke av de mest populære ski- og fjelldestinasjonene begynt å bookes opp til påskedagene (skjærtorsdag – 2. påskedag).

Produktdirektør Eivind W. Christiansen i Finn reise sier det særlig er destinasjoner som er nær alpinanlegg som er mest ettertraktet.

– Tallene våre viser at Trysil, Hemsedal og Hafjell er de tre mest populære destinasjonene for leie av hytter og feriehus i påsken i år, etterfulgt av Geilo, Norefjell og Sjusjøen, sier han.

Ifølge Christiansen kan økt etterspørsel i leiemarkedet også ha sammenheng med at prisene på fjellhytter har økt betraktelig det siste året.