Daglig leder Lisa Hamnvik i Oslo Liftutleie får blomster av salgsansvarlig Jan T. Jensen i Brubakken AS under overleveringen av liftbilene tidligere i dag. Til venstre serviceleder i Brubakken Arild Eklund.

Stor leveranse til Oslo Liftutleie

Brubakken AS har overlevert seks nye liftbiler til Oslo Liftutleie.

Fem av bilene er Mercedes Sprinter 313 med Ruthmann TBR220 lift. Egenvekten er 3,5 tonn, og bilene kan kjøres med førerkortklasse B.

– Disse bilene har et helt nytt bomsystem med et innovativt tårn og lett stålkonstruksjon. Det er første gangen disse blir levert på det norske markedet, sier salgsansvarlig Jan T. Jensen i Brubakken AS til Byggeindustrien.

Hjemfunksjon

Ruthmann TBR220 har videre 185 grader bevegelig flyboom og hjemfunksjon hvor et knappetrykk gjør liftbilen transportklar.

– Arbeidshøyden er 22 meter med en horisontal rekkevidde på 16,4 meter. Bilene leveres med JIB som gjør det enkelt å komme over hindringer, sier Jensen.

18-tonner

I tillegg til de fem 3,5-tonnerne, leverte Brubakken tidligere i dag også en MAN med Ruthmann T460 lift. Bilen har 4x4, automat og motoren yter 290 hk. Vekten er 18 tonn.

– Dette er den første av sitt slag i Norge. Arbeidshøyden er 46 meter, og den horisontale rekkevidden er på 30 meter, sier Jensen.

Når den nedre bommen er oppreist, har man 12,5 meters rekkevidde med JIBen ute.

– Også under bakkenivå

– Den liften kan også jobbe 7,5 meter under bakkenivå. Den har to meters flyboom, og kontroll og styring av støttebein kan gjøres bak på bilen. Da får man full kontroll på lift og bil. Ruthmann T460 er også utstyrt med hjemfunksjon, sier Jensen.

Bilen har videre liftup-system, vinsj i kurv, vakuumpumpe-system og stor kurv med bærekapasitet på 600 kilo. Den har også hydraulisk utskyvning.

– Vi leverer samtlige biler i fargene til Oslo Liftutleie. Vi setter pris på at de liker å være først ute med nytt og godt utstyr, sier Jensen.