Stor fest da Ølen Betong åpnet ny fabrikk

Rundt 160 personer deltok på åpningen av den moderne fabrikken til Ølen Betong på Gismarvik utenfor Haugesund.

Ølen Betong konsernet

Antall ansatte: Ca. 300 ansatte inkl. datterselskapene.
Omsetning: 750 millioner kroner (2012).
Hovedselskapet Ølen Betong AS omsatte for ca. 460 millioner kroner i 2012.

Haugalandet Næringspark, hvor den nye fabrikken ligger, er plassert like ved tunnelmunningen til den nye T-forbindelsen, som ble åpent torsdag. Fabrikken ligger dermed i kort avstand til både Haugesund, Karmøy, samt kommuner som Tysvær, Bokn og Sveio.

Adm. dir. Svein Atle Berge i Ølen Betong forteller at det er gjort store investeringer med den nye fabrikken.

- Totalt har vi investert rundt 50 millioner kroner i det nye anlegget, sier Berge. De håper å omsette for 40-50 millioner kroner på fabrikken i året på noe sikt. Den er utstyrt med et nytt, høykapasitets blandeverk som kan produsere 110 kubikkmeter betong pr. time.

I tillegg til fabrikken er det også investert i nye biler og utstyr som skal serve bygg- og anleggsmarkedet i regionen.

- Dette er landets mest moderne ferdigbetongfabrikk, uttalte forretningsutvikler Arne Haldorsen under åpningen av den nye fabrikken til Ølen Betong.

Målsettingen til selskapet nå er å ta er stor del av markedet i Haugesund-området.

- Vi har tidligere nesten ikke vært til stede i Haugesund, men med etableringen på Gismarvik er vi klar til å ta vår del av det spennende markedet, sier Haldorsen.

Ølen Betong er det første selskapet som nå etablerer seg i den store Haugalandet Næringspark, men flere er på vei, og det er ventet en stor utbygging i området i årene fremover. I tillegg kommer det flere store samferdselsutbygginger i regionen.

- Fabrikken ligger meget godt strategisk plassert, mener Berge.

Daværende adm. dir. Arne Haldorsen kjøpte tomten for Ølen Betong allerede i 2008. I utgangspunktet kjøpte de til mål i næringsparken, men nå har de også sikret seg nabotomten på 25 mål, så det ligger til rette for en videre ekspansjon om markedsutviklingen blir som forventet. Selskapet er nå allerede i gang med å levre ferdigbetong til nærområdet.

- Vi er stolte av å etablere en såpass stor industribedrift, og vi ser for oss en fortsatt kraftig ekspansjon for selskapet, legger Haldorsen til.

Fredag 6. september var det invitert til stor åpningsfest på fabrikkområdet. Rundt 160 personer var til stede under arrangementet, med gjester fra store deler av Haugalandet. Blant annet var seks av ordførere fra nabokommunene til stede på åpningsarrangementet.

Det var ordfører Harald Stakkestad i Tysvær kommune og Olav Linga, styreleder i Haugaland Næringspark, som fikk æren av å trykke på knappen som startet opp fabrikken.

På arrangementet var det en rekke personer som ønsket å ønske lykke til med etableringen. Det er derfor tydelig at man setter pris på nyetableringen.

Fabrikksjef Alf Birkenes forteller at det i oppstarten vil være 11 personer tilknyttet fabrikken, inkludert sjåfører.

I forbindelse med utbyggingen av anlegget har Vassbakk & Stol sprengt ut hele 69.000 kubikkmeter fjell. Store deler av dette er i så bra kvalitet at det kan brukes som tilslag i betongproduksjonen.

Veidekke Entreprenør har gjort alt av betong- og sikringsarbeid på tomten. Blant annet er det slått inn 569 bolter for å sikre fjellet i bakkant av fabrikken. Selve blandeanlegget er levert av østerrikske Doubrava.

I forbindelse med åpningen på Gismarvik vil Susort-fabrikken blir lagt ned. De ansatte der blir med over til Gismarvik.