Stig Bech fratrer som toppsjef i Solon Eiendom. Arkivfoto

Stig L. Bech fratrer som toppsjef i Solon Eiendom - Andreas Martinussen overtar

Styret i Solon Eiendom og administrerende direktør Stig L. Bech har blitt enige om en endring av arbeidsrelasjonen fra 1. september 2020.

Dette skriver selskapet i en børsmelding torsdag.

– Solon Eiendom har i Bechs tid som CEO gjennomført en industrialisering både hva gjelder størrelse, geografisk fotavtrykk og organisering. Bech fratrer som CEO, men opprettholder tilknytningen til selskapet som spesialrådgiver. Andreas Martinussen vil tiltre stillingen som CEO i selskapet fra 1. september 2020, skriver selskapet i meldingen.

Martinussen kommer fra stillingen som driftsdirektør for Solon Eiendom og var tidligere administrerende direktør i Solon Eiendom frem til 2019 da Bech overtok.

– Tiden sammen med stab og eiere i Solon har vært ekstremt givende. Vi har sammen etablert og gjennomført en betydelig vekst. Vi har jobbet utfra Solons verdier knyttet til kvalitet og arkitektur, og vokst både geografisk og i volum, samtidig har vi holdt fast på hovedvisjonen om å bygge den foretrukne boligen. Vi har kjøpt store tomtevolumer i Lørenskog/Nordre Follo og Kruse Smith Eiendom. Nå er mye av denne jobben gjort og Solon er klar for å fortsette oppgaven med å få maksimalt ut av tomtebanken. Jeg ser frem til å delta i deler av dette arbeidet som spesialrådgiver, sier Bech i meldingen.

– Solon har vært heldige som har hatt med seg Stig på denne viktige etappen av vår industrialisering. Stig skal også være med videre i arbeidet med sentrale oppgaver. Samtidig er det flott å ha suksesjon i egne rekker. Andreas er allerede innarbeidet og har tatt tak i strømlinjeformingen av vår produksjon, sier styreleder Simen Thorsen.

Bech fikk tildelt to millioner opsjoner i Solon Eiendom i forbindelse med hans tiltreden som administrerende direktør i 2019, som ville gi rett til å tegne inntil to millioner aksjer i selskapet til en kurs på 30 kroner per aksje. Ifølge børsmeldingen vil Bech etter hans fratreden som administrerende direktør beholde 600.000 av disse opsjonene, men de øvrige 1,4 millionene vil bortfalle. Opsjonene Bech beholder kan utøves i perioden fra 1. september 2020 til 1. januar 2021.

DN skriver torsdag at Bech skulle få 27,9 millioner kroner dersom han satt som administrerende direktør i fem år. Styreleder Simen Thorsen i Solon Eiendom ønsker overfor avisen ikke å kommentere hva som skjer med bonusordningen nå som Bech går av etter halvannet år.

– Vi kommenterer ikke den personlige ordningen rundt lønnsforhold, utover de endringene som er gjort i Stigs opsjoner, sier styreleder Simen Thorsen i Solon Eiendom til avisen.