<p>Johannes Georg Hofmann og Synnøve Lyssand Sandberg signerte onsdag for skiferfasadene på det nye Nasjonalmuseet. Sebastian Utz (bak, fra venstre), Anton Gerstner, Petter Bye, Klaus Schuwerk og Geir Jacobsen fra Hofmann, Oppdal Sten og arkitekt Kleihues + Schuwerk var også til stede ved signeringen.</p>Johannes Georg Hofmann og Synnøve Lyssand Sandberg .Johannes Georg Hofmann og Synnøve Lyssand Sandberg .Johannes Georg Hofmann og Synnøve Lyssand Sandberg .Johannes Georg Hofmann( fra venstre), Synnøve Lyssand Sandberg og arkitekt Klaus Schuwerk.

Statsbygg signerte for skiferfasaden

Statsbygg og tyske Hofmann Naturstein signerte onsdag for skiferleveransen til fasadene til det nye Nasjonalmuseet i Oslo.

Johannes Georg Hofmann, til venstre, Synnøve Lyssand Sandberg og arkitekt Klaus Schuwerk.

Byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg skrev onsdag under på kontrakt med styremedlem Johannes Georg Hofmann i Hofmann Naturstein om leveransen av 22.000 kvadratmeter skifer til det nye Nasjonalmuseet.

Skiferen kommer fra Oppdal Sten, og bearbeides hos Hofmann i tyske Werbach-Gamburg.

Oppdal/Hofmann-samarbeidet kom på andreplass på pris i anbudskonkurransen, men ble valgt på andre kriterier.

– Dette er en spesiell kontrakt for oss. Kvalitet har utgjort hele 35 prosent i tildelingskriteriene her, sier Synnøve Lyssand Sandberg.

Fasadesteinkontrakten er verd 97 millioner kroner.

Første norske prosjekt

Byggherredirektøren møtte representanter fra både Hofmann Naturstein og Oppdal Sten under signeringen ved museumstomten. Styremedlem i Hofmann, Johannes Georg Hofmann, uttaler overfor Byggeindustrien at dette er første gang de leverer til et norsk prosjekt.

– Dette er et veldig stort prosjekt, og vi er beæret over å ha blitt valgt over tre andre tilbydere. Ikke bare har vi greid å konkurrere på pris, men først og fremst på kvalitet, sier han.

Signeringen onsdag var kun for skiferleveransen, men Hofmann røper overfor Byggeindustrien at de også er i samtaler med entreprenør AF Gruppen om montering av steinfasaden.

– Det er veldig viktig for oss at installasjonen også gjøres på riktig måte, og vi er vant til å levere alle tjenester selv. Jeg kan ikke dele noen detaljer, men vi håper å ha en avtale på plass i løpet av året, sier han.

Skiferland

Daglig leder Petter Bye i Oppdal Sten sier at man i den 30 mann sterke skiferbedriften er stolte over å ha blitt valgt i en så stor og viktig leveranse.

Selv om de aldri har samarbeidet med Hofmann Naturstein før, forteller Bye at de har fått et veldig godt inntrykk av den nye partneren.

– De har opptrådt veldig profesjonelt, og jeg tror ikke vi kunne funnet en bedre samarbeidspartner, sier han.

Det estimeres at omtrent 12 millioner mennesker vil passere det nye Nasjonalmuseet årlig, og byggherredirektør Sandberg understreker at mange vil merke seg kvaliteten på skiferfasadene.

– Stein er viktig for oss nordmenn, så det er veldig viktig at dette blir bra, slår hun fast.