Statsbygg åpner dører til den nye sykepleierutdanningen

Statsbygg åpner dørene til Sykepleierutdanningen ved Høgskolen i Oslo Akershus under arrangementet Oslo Åpne Hus 2013.

Lørdag 21. september vil arkitektene Pål Bjørnstad og Inge Ormhaug fra Lund + Slaatto arkitekter AS vise frem bygget og fortelle om byggeprosessen.

Omvisningen gir muligheter for å se blant annet biblioteket, kantina, auditorium, kontorer, samt et simulering- og ferdighetssenter hvor studentene har praktisk undervisning.

Statsbygg har vært byggherre for de nye lokalene som åpnet våren 2013. Prosjektet har bestått av et nybygg og rehabilitering av det tidligere patologibygget ved gamle Rikshospitalet i Pilestredet.

De to bygningene bindes sammen av et atrium ned glasstak. Det nye anlegget heter Andrea Arntzens hus og er oppkalt etter en sykepleier og sykehusforstanderinne fra Oslo som var en foregangskvinne innen sykepleie og sykepleierutdanningen i Norge.

Anlegget har et brutto bygningsareal på 19.000 kvadratmeter, fordelt med 12.500 kvadratmeter på patologibygget og 6500 kvadratmeter på nybygget. Andrea Arntzens hus gir rom til 1500-2000 studenter og 400-450 ansatte.

Oslo Åpne Hus er et samarbeid mellom Statsbygg, Oslo Arkitektforening (OAF), Norske landskapsarkitekters forening (NLA) og Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL).

Mer informasjon finner du her.