StatoilHydro mener oljeprisen skal videre opp

StatoilHydro ser lysere på utviklingen i oljeprisen mot slutten av året. Optimisme i finansmarkedene er den viktigste faktoren til at prisene vil stige i andre halvår.

Da oljeprisen steg til et historisk nivå rundt 150 dollar fatet, var det ikke bare elementer i oljemarkedet som drev prisen så høyt, men vel så mye finansmarkedene. Nå er det de samme mekanismene som igjen bidrar til å styrke oljeprisen, konkluderer Sandrine Tørstad, som er StatoilHydros leder for markedsanalyse innen oljehandel og - forsyning.

- Det er en generell optimisme i finansmarkedene som trekker med seg råvarer, og dette er den viktigste driveren nå. Oljemarkedet er fortsatt fundamentalt svekket og etterspørselen er fortsatt svak, sier Tørstad til NTB.

Prisen for et fat nordsjøolje for levering om en måned lå fredag på rett over 60 dollar. Så siden lavmålet i januar, har oljeprisen lagt på seg rundt 20 dollar fatet, den sterkeste økningen har kommet den siste tiden. Etter sommeren vil nedbygging av oljelagrene og noe økende etterspørsel bidra til positiv utvikling i andre halvår, spesielt fjerde kvartal i år.

- Det er ikke urealistisk at vi i andre halvår vil se at oljeprisen stabiliserer seg på et nivå over 60 dollar fatet, sier Tørstad.