Foto: Skollerud Anlegg

Startbank har nådd leverandør nummer 6.000

Foretaket nummer 6.000 som ble registrert inn i Startbank er Bærumsfirmaet Skollerud Anlegg AS.

Fakta

- StartBANK er et felles leverandørregister som brukes av innkjøpere innenfor bygg og anlegg, forvaltning, forsikring og fast eiendom i Norge. 

- Bransjenettverket StartBANK ble startet på grunnlag av et pilotprosjekt kalt "Seriøsitet i byggenæringen" som ble lansert i 2005 i samarbeid mellom Byggenæringens landsforening (BNL) og Achilles.

- Det var en morsom tilfeldighet at vi ble leverandør nummer 6.000 da vi først ble registrert, sier Bjørn Aalerud i Skollerud Anlegg AS.

- Vi ønsket å registrere oss fordi det er mange oppdragsgivere som bruker Startbank som en database for anbud og valg av leverandører. Det er mange større entreprenører som ikke tar kontakt hvis du ikke er der. Bedrifter registrert i Startbank viser at de har alt i orden, og er en seriøs aktør. Det er et kvalitetsstempel, sier Aalerud.

Skollerud Anlegg er medlem i MEF, og er registrert i Startbank i kategoriene: Gravearbeid, masseflytting, drenering, blokksteinmurarbeid, rørledningsarbeid, montering av kummer og drens og avløpsarbeid.

De har i hovedsak oppdrag for de store entreprenørene.

- Vi er veldig godt fornøyd med utviklingen i Startbank og har hatt en kraftig tilvekst av foretak som ønsker å registrere seg hos oss de siste årene. Den gode utviklingen og de gode tilbakemeldinger vi får styrker opplevelsen av at Startbank er et godt og nyttig verktøy i seriøsitetsarbeidet i bransjen, sier daglig leder Carsten Krøger i Startbank.

– Vi er veldig godt fornøyd med utviklingen og resultatene til Startbank i Norge. Vi ser at løsningen har en veldig god støtte i næringen, ikke minst gjennom avtalen og oppfølgingen fra Byggenæringens Landsforening (BNL), sier Matias Rodriguez, operational marketing lead for Achilles, som står bak Startbank-løsningen.

Det ligger nå altså inne over 6.000 leverandører i løsningen, og det ble i 2017 gjennomført 74.720 søk i registeret.