Stakk av med redningsbil med buss på slep

Natt til søndag stakk to menn av med en bilbergingsbil som sto utenfor en bensinstasjon i Røldal i Hordaland – med en buss på slep.

politi– Vi hadde hentet denne bussen sent lørdag kveld på riksvei 13 mot Nesflaten. Den hadde fått motorhavari. Vi parkerte utenfor Shell-stasjonen i ett-totiden, sier daglig leder Ove Turtveit i Røldal bilberging til Haugesunds Avis.

Etter først å ha knust et vindu på bensinstasjonen, knuste de to mennene et vindu i redningsbilen. Der fant de nøklene stående i tenningen.

Med bussen dinglende bak redningsbilen kjørte de to mennene vestover i om lag 20 kilometer.

– De kjørte med hjulene på bussen nedpå veien. Bussen ble kastet fra side til side og tok med seg autovernet langs veien. Ved Håradalen stanset de og heiste bussen opp. Men de heiste den så mye opp at da de kom inn i Røldaltunnelen smalt bussen opp i tunneltaket. Skadene på bussen er veldig store, sier Turtveit.

Aldri opplevd noe lignende

Ove Turtveit har vært i bransjen i 30 år og har aldri opplevd noe lignende.

– Jeg må klype meg selv i armen for jeg tror nesten ikke at det er sant. At de kom seg så langt uten å skade noen er helt utrolig. Veiene her er glatte nå, så det kunne ha gått veldig mye verre, sier Turtveit til NRK.

Han kan fortelle at bussen bare er ett år gammel og har fått så store skader at det ikke er sikkert at den kan repareres. Redningsbilen er akkurat kjørbar, opplyser Turtveit.

Pågrepet på hytte

Politiet sporet opp og pågrep de to mennene på ei hytte. Begge er i 20-årene og kommer fra Suldal kommune.

– Det er tatt nødvendige blodprøver av dem og de sitter nå i avhør, sier operasjonsleder Ole Geir Magnussen i Hordaland politidistrikt.

Ove Turtveit er daglig leder i Røldal bilberging. Han har vært i bransjen i 30 år og har aldri opplevd noe lignende. (©NTB)