Foto: Backe Bygg

Sørbø skole klar en måned før tiden

Med en allerede ambisiøs tidsramme kunne Backe Bygg overlevere Sørbø skole i Sandnes en hel måned før tiden, og det  uten hverken skader eller feil.

Det melder Backe Bygg i en pressemelding onsdag.

2.900 nye kvadratmeter på Sørbø skole i Sandnes står ferdige og klare for elever.

Sørbø skole under byggeperioden. Foto: Backe Bygg

– Nå har vi fått på plass det som skal til for å ta vare på det voksende elevtallet i skolekretsen. Vi ble advart om at det å drifte en skole i en byggefase kunne bli et mareritt. Da kan vi ikke være annet enn strålende fornøyde med tanke på hvor smertefritt dette har gått, sier rektor for Sørbø skole, Hans Skjæveland.

– En fornøyd rektor er prosjektets viktigste mål, sier Steinar Gysland, prosjektleder for totalentreprenør Backe Bygg.

Null skader og null feil

Utbyggingen har gitt nye arbeidsværelser til lærerne, et mediatek til elevene, samt utvikling av et unikt uteområde med et pedagogisk fokus. Entreprisens kostnadsramme har vært på 75 millioner kroner, mens samlet prosjektkostnad har vært 125 735 000 kroner inklusive merverdiavgift og inventar.

Prosjektleder Steinar Gysland fornøyd uttaler at han er godt fornøyd med fremdriften og sluttresultatet.

– Dette er vårt første prosjekt for Sandnes kommune, og det har derfor vært viktig for oss å vise at vi som en lokal aktør leverer på prosess, pris og kvalitet. Det har vi klart i dette prosjektet. Null skader, null feil ved overlevering og leveranse en måned før tiden beviser det, sier han.

Sikkerhetsfokus

Å gjennomføre en stor utbygging av en skole i drift har krevd kraftig fokus på sikkerhet.

– Det er klart at det å bygge ut en skole i drift skaper mange sikkerhetsmessige utfordringer for oss. Vi har vært avhengig av et godt samarbeid med skolen og kommunen, og dette samarbeidet har imponert oss. Vi ser frem til flere prosjekter fremover her i Sandnes, sier Gysland.

Overlevering av Sørbø skole var, ifølge pressemeldingen, klokken 09.00 den 17. oktober. Den offisielle overleveringen fant sted den 28.oktober, og Backe Bygg serverte pølser til alle elvene og lærerne som en markering for det gode samarbeidet med skolen.