Søndrål vil bygge Innlandets største handelspark

Ådne Søndrål og kompanjong Trond Vegar Brattlie vil bygge det som betegnes som Innlandets største handlesenter på Rudshøgda i Ringsaker kommune i Hedmark.

Med på laget, som styreleder i utbyggerselskapet Fortus AS er tidligere OL-general Gerhard Heiberg, melder gd.no.

Det er på den 65 dekar store tomta sør for OBS på Rudshøgda  det jobbes med planer om å etablere 32 000 kvadratmeter med forretninger. Så langt foreligger kun opsjon på tomta, ingen avtaler med noen butikkjeder.

- Det er marked for å samle store aktører i en regional handelspark. Vi snakker ikke om dagligvarebutikker, blomster, urmakere og bokhandlere, men forhandlere av plasskrevende varer som møbler, byggevarer, hvite- og brunevarer, uttaler Søndrål til gd.no, og nevner aktører som for eksempel Europris, Jysk, Clas Ohlson, Skeidar, Elkjøp, Expert, Lefdahl og Bauhaus.

Søndrål mener området er attraktivt; - Innenfor én times bilkjøring fra Rudshøgda bor det 200.000 mennesker, påpeker han.

Planene rundt etableringen kan bli en liten hodepine for Ringsaker kommune, som satser på en levedyktig handelsnæring i byene Moelv og Brumunddal (bystatus fra 2010). Sønderål har allerede presentert planene for formannskapet i kommunen.

- Jeg har ikke konkludert. Dette må diskuteres. Kommer det ikke på Rudshøgda, kommer det nok i en annen kommune. Jeg vil lytte til hva andre har å si. Noe av konseptet deres råker med det vi ønsker på Rudshøgda, men de legger også opp til mye mer. Dette vil påvirke det øvrige handelsområdet. Konseptet krever en reguleringsendring, konstater ordfører Anita Ihle Steen (Ap) overfor gd.no.