Norsolar monterer solcellepaneler på lagertaket hos H. C. Thaugland i Oslo.

Solcelletak på plass hos Thaugland

Denne uken kunne Norsolar levere et helt nytt solcelleanlegg til byggevarefirma H C Thaugland i Oslo.

- Solcellepanelene som legges på det nesten 500 kvadratmeter store taket er av en ny type som blir brukt for første gang i Norge, sier daglig leder Tom S. Gilje i Norsolar i en pressemelding.

Solcellepanelene er doble slik at de også kan utnytte solstrålene som reflekteres fra underlaget. For å oppnå ønsket effekt, at solstrålene faktisk reflekteres, er taket blitt malt hvitt i forkant.
- Solcelleanlegget er innovativt, og en forsker ved Universitetet i Oslo skal følge det og måle resultatene. Fordi det er nyskapende og resultatene kan få nytte for flere, har Oslo kommunes fond for klima og miljø støttet anleggsinvesteringene med 40 prosent av de totale kostnadene, opplyser Gilje.
Det er et av lagertakene hos H. C. Thaugland som nå er dekket med solcellepaneler. Fra neste år kan de produsere 57.000 kWt solstrøm til eget bruk og til videresalg. Når produksjonen er på det beste i sommerhalvåret, vil solcelleanlegget produsere mer energi enn det som trengs i butikk og lager. Da vil overskuddet bli solgt til det vanlige el-nettet.
Ifølge pressemeldingen opplver Norsolar for tiden stor etterspørsel etter solenergi. - Vi satser 100 prosent på solenergi og har siden oppstarten satset hardt på å levere produkter av høy kvalitet primært produsert i Europa til våre kunder. Det er nødvendig når et solcelleanlegg skal stå ute på taket i norsk klima i 30-40 år, avslutter Gilje.