En personbil ble delvis rammet av et stort snøskred som gikk over riksvei 94 ved Stallgargotunnelen mellom Kvalsund og Hammerfest fredag. Ingen personer ble skadd. Søndag fortsetter ryddearbeidet på veiene i fylket. Foto: Tore Nilsen / NTB scanpix

Snøryddingen i gang for fullt i Finnmark

Søndag er et helikopter i gang med kunstig skredutløsning langs flere veier i Finnmark. På én enkelt strekning har det gått 40 skred.

Det opplyser Statens vegvesen.

– Selv om vi har fått sprengt ned flere skred, er skredfaren fortsatt reell. NGI vurderer den til faregrad 4, sier Kurt Mørk Eriksen, prosjektleder for drift og vedlikehold i Finnmark.

Søndag ble det utløst skred med 36 «skudd» med Daisybell-utstyr fra helikopter på E39 mellom Repvåg og Honningsvåg. På fylkesvei 173 mot Nordvågen er det utløst elleve «skudd».

Vegvesenet rapporterer om enorme snømengder. Lørdag brukte mannskapene 17 timer på å rydde dem 50 kilometer lange strekningen fra Hønsa til Repvåg på E69.

– Det har kommet 40 skred bare på E69, som har vært stengt siden mandag denne uka. Noen av skredene er store, sier Eriksen.