I sør triller varmerekordene ut, i nord er det betraktelig kaldere. Her fra vegvesenets kamera på E10 ved Skitdalshøgda i Nordland. Foto: Vegvesenet / NTB scanpix

Snø skaper trafikkproblemer i fjellet i nord

Vintervær skaper vanskelige kjøreforhold på flere fjelloverganger i Nordland og Troms. Meteorologene varsler mer snø nordpå.

Mandag startet med vintervær og snø mange steder i Nordland og Troms. Dermed ble det glatt, og folk bes om å kjøre forsiktig.

– Absolutt, folk må være varsomme. Man må regne med sludd i lavlandet, noe som kan gjøre veiene sleipe på morgenen, sier vakthavende meteorolog Lillian Bergheim hos Storm til Avisa Nordland.

Mandag, tirsdag og onsdag i Nordland vil ifølge Bergheim være preget av bygevær og kald nordavind.

– Snøgrensa ligger fort på mellom 300 og 600 meter. Det er dessverre ikke siste gangen det kommer til å snø. Fram til temperaturen begynner å stige, vil det nok snø på natten, sier hun.

Torsdag ser det derimot ut til å snu, og fram mot helgen vil det bli en bedring. Fredag til søndag vil det bli stort sett opphold med en god del sol og varmere temperaturer.

– Man får holde ut, det blir bedring. Det blir kanskje ikke kjempevarmt, men dersom man er heldig så kan det kanskje bli opp mot 12 til 15 grader i Bodø på søndag, sier hun.