Snart klart for murdagen

16. mars får du presentert nye og spennende murprosjekter i Trondheim.

Hovedtemaer på årets murdag er nye byggeregler, ny forskning og produktegenskaper, i tillegg til presentasjoner av nye prosjekter.

Rikholdig program
Norsk murdag 2011 byr på mange spennende navn og foredrag. Blant annet vil siv.ark. MNAL Jostein Bjørndal i Hansen Bjørndal Arkitekter fortelle om ”Bøler kirke i bærende murverk”, mens Knut Rasmussen fra Kommunal- og regionaldepartementet vil belyse hva de nye kravene til tiltak i eksisterende bygninger innebærer.

Blant de internasjonale foredragsholderne er arkitekturprofessor Hansjörg Göritz (Berlin/Knoxville) som skal vise fram vinnerprosjektet Brick Award 2010: Landesparlament Liechtenstein, som i sin helhet er utført i tegl.

– Vi har satt sammen et rikholdig program som vil engasjere både arkitekter og murere, sier koordinator for dagen, seniorrådgiver Anders Kirkhus ved SINTEF Byggforsk. – Spesielt er jeg fornøyd med at doktorstipendiat Defne Hensel fra AHO kommer og viser sine utforskende konstruksjoner som tøyer både håndverkets og arkitekturens grenser.

Murverksprisen deles ut
Deltakerne får også med seg utdelingen av Murverksprisen 2011, samt en presentasjon av vinnerprosjektet. Mens prisen tidligere ble tildelt enkeltpersoner, er det nå bestemt at den skal gå til ”Bygg i Norge med fremragende arkitektur der murverk også er anvendt på en håndverksmessig og teknisk god måte. Prisen kan deles ut til inntil 5 år gamle bygg. En forutsetning er at bygget er ferdig innflyttet ved juryeringstidspunktet.”

Dagen avsluttes med middag på Rockheim. Her får deltakere og foredragsholdere anledning til å fortsette samtalene rundt dagens temaer.

Norsk murdag arrangeres av SINTEF Byggforsk i samarbeid med Bygg Uten Grenser. Arrangementet er et ledd i videreføringen av Mur-Sentrets aktiviteter.