Slukkingsarbeid gjennom natten etter dødsbrann i Steinkjer

Brannvesenet jobbet med etterslukking gjennom hele natten etter en brann i Steinkjer sentrum der en mann i 50-årene mistet livet onsdag.

Politiet opplyser at brannen oppsto i en bygning i Kongens gate i Steinkjer sentrum.

– Vi fikk beskjed om brannen fra brannvesenet klokken 16.41. Da vi kom fram til stedet, var det mye røyk og åpne flammer i andre etasje, sier operasjonsleder Jørn Handegard i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Klokken 16.57 gikk røykdykkere inn i bygningen og hentet ut en livløs mann som senere ble bekreftet død.

– Også ektefellen ble hentet ut. Hun har inhalert mye røyk, men det skal ikke være fare for liv og helse, sier Handegard.

Levanger sykehus opplyste ved 21-tiden at kvinnen er alvorlig skadd, skriver Adresseavisen. Kvinnen er i 60-årene, mens ektemannen var i 50-årene, skriver avisen. Det var kun de to i leiligheten.

Rett før klokken 5 natt til torsdag forteller operasjonsleder Ebbe Kimo til NTB at brannvesenet har drevet etterslukking gjennom natten.

– Jeg har ikke fått noen flere opplysninger enn at de fortsatt jobber på stedet. Det er derfor ikke aktuelt med noen tiltak fra oss før utpå dagen, sier Kimo.

Det er tre leiligheter i bygningen som brant, samt en restaurant i første etasje. Bygningen, som henger sammen med en nabobygning der også beboerne er evakuert, fikk store skader i brannen.

Fire personer er husløse som følge av brannen, opplyser politiet. I tillegg måtte flere naboer finne seg et annet sted å tilbringe natten.