Nathan Miller fra CASE (USA) holder kurs i Computational BIM hos Dark Arkitekter, med inviterte deltakere fra Snøhetta, Nordic, A-Lab, Rambøll, NCC og LPO. Foto: Dark Arkitekter

Slik lykkes Dark med BIM

Dark Arkitekter driver intens opplæring av ansatte for å få til byggdesign med BIM.

Det skriver Dark Arkitekter i en pressemelding onsdag.

Arkitektfirmaet har, ifølge meldingen, designet bygg ved hjelp av bygningsinformasjonsmodellering (BIM) i en årrekke, og kan fortelle at et suksesskriterium er selskapets fokus på intern- og eksternopplæring.

Håvard Vasshaug (til venstre) og Arne Folkestad Bjelland er to av Dark Arkitekters drivere i intern og ekstern kunnskapsformidling i design med BIM. Foto: Dark Arkitekter

Sivilingeniør Håvard Vasshaug er en av Dark Arkitekters BIM-managere, og en av de som driver denne opplæringen.

– Alle nyansatte arkitekter i Dark Arkitekter får tilbud om grunnkurs i modellering, programmering og analyse av modeller i digital byggdesign. De følges opp med jevnlige etterkurs hvor de selv definerer agendaen, i tillegg til at vi går i dybden i et tema eller to. Det kan for eksempel være kompleks modellering, informasjonsbehandling eller visuell programmering, avhengig av hva deltakerne ønsker. Vi har flere dedikerte BIM-rom og et sett med bærbare kurs-maskiner som gjør disse kursene både effektive, intense og med rom for improvisasjon, forteller Vasshaug i pressemeldingen.

BIM-kompetansen deles også med bransjefeller i hele verden, gjennom alt fra kjempekurs i Las Vegas til å invitere konkurrenter og samarbeidspartnere til Darks egne internkurs.

– Vi tror at et av de største uoppfylte potensialene i norsk byggdesignindustri ligger i å koble sammen alle de kloke hodene i ulike firma og bransjer som gjør strålende arbeid hver dag uten å dele kunnskapen om det med andre, sier Vasshaug.