Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Slår sammen Bolt Construction og M3 Anlegg

Blir et ledende entrepernørkonsern i nord med 450 ansatte.

Arne Aune blir toppsjef i det sammenslåtte selskapet BOLT.

Bolt Construction med hovedkontor i Mo i Rana og M3 Anlegg i Bodø har besluttet å integrere virksomhetene og blir dermed en av de store entreprenøraktørene i Nord-Norge.

Administrerende direktør, Arne Aune, i Bolt Construction og toppsjef i det sammenslåtte selskapet (BOLT) understreker i en pressemelding at dette er en fusjon mellom to likeverdige parter med komplementære forretningsmodeller. 

Bevarer merkenavn

Han mener derfor de vil fremstå som et fullintegrert bygg- og anleggskonsern med hovedfokus på markedsområdet fra Trondheim i sør til Tromsø i nord.

Forretningsområdet Anlegg vil ledes av Lasse Nilssen. Nilssen har gjennom flere år ledet M3 Anlegg som har opplevd sterk og lønnsom vekst, og som har befestet sin posisjon både i det regionale og nasjonale anleggsmarkedet. 

Forretningsområdet Bygg vil bli ledet av Pål Høsøien (50) som tiltrer senest 1. august.

Høsøien er utdannet bygningsingeniør og økonom og kommer fra stilling som daglig leder ved Rana Industriterminal.

- M3 Anlegg vil bli videreført både som merkenavn og som juridisk enhet etter integrasjonen, sier Lasse Nilssen.

- Videre strategisk vekst vil være i områder hvor konsernet mangler fotavtrykk, eller hvor gode samarbeidspartnere og oppkjøpskandidater er identifisert, forteller Arne Aune.

Mulige oppkjøp

Han legger til at BOLT har identifisert flere potensielle oppkjøpskandidater med riktig regional og operasjonell profil som vil kunne tilføre konsernet ytterligere verdi i årene som kommer.

Det nye konsernet, som har en solid ordrereserve, forventer en proforma omsetning på om lag 900 millioner kroner i 2015 og vil ha om lag 450 ansatte.