Skatehall i Skien totalskadd i brann

Skatehallen på Stevneplassen i Skien ble totalskadd i en brann lørdag kveld. Ved 1-tiden natt til søndag melder brannvesenet at brannen er under kontroll.

Ingen skal ha kommet til skade i brannen som ble meldt klokken 21.27 lørdag kveld.

– Vi har ikke grunn til å tro at det var personer i bygget. Bygningen ble stengt et par timer før brannmeldingen, og ingen er meldt savnet, forteller operasjonsleder Merete Kvaal i Sørøst politidistrikt til NTB natt til søndag.

Brannfolk fra både Skien, Porsgrunn, Bamble og Larvik deltok i slokkearbeidet, men bygningen var ikke mulig å redde.

Brannmannskapene kom raskt til stedet, men bygningen var overtent kort tid etter. En times tid etter brannmeldingen kollapset den eldre bygningen, som tidligere ble brukt som ridehall, skriver Telemarksavisa.

Store områder rundt Stevneplassen på Falkum ble sperret av mens slokkearbeidet pågikk lørdag kveld. Politiet sier etterslokkingen vil pågå utover natten og morgenen søndag.

Brannruinene er ikke gjennomsøkt, og det vil neppe skje med det første.

– I beste fall kan det skje søndag, men det kan være at vi må vente til mandag, sier operasjonsleder Kvaal.

Brannårsaken er ikke avklart, og politiet oppfordrer folk som har informasjon om saken til å kontakte politiet.

– Hvis noen har sett noe eller noen ber vi dem kontakte oss. Vi vet ingenting om brannårsaken her og holder alle muligheter åpne, sier operasjonslederen.

– Det er mye aktivitet i bygget, og mange ungdommer er berørt av dette, fortsetter hun.

Politiet iverksatte evakuering av mange nabohus på grunn av røykutvikling, brennende nedfall og en uheldig vindretning, men alle fikk flytte hjem før midnatt.