- Vi håper flere av de norske handelsaktørene som satser på proffen ser dette som en mulighet – i tillegg til andre som satser på bærekraftig industriell produksjon i Norge, legger Øyvind Skarholt til.

Skarholt positiv til Per Strand-satsing

Bygg.no hadde i går en artikkel om at Byggmakkeren Per Strand har knyttet kontakter for å bidra til produksjon av baderomsmoduler som bedriften skal selge til sine proffkunder. Adm. dir. Øyvind Skarholt i Byggevareindustriens Forening er meget positiv til satsingen fra selskapet.

– Det er denne typen offensiv tenkning og tilnærming mot det profesjonelle norske byggeriet vi trenger, sier Skarholt i en kommentar.

Element- og modulimport har økt med 25 prosent hvert år de siste to årene og tar nå store volum.

– De som tror dette er et "blaff" er i beste fall naive, sier Skarholt.

– Optimeras satsning på precut og sertifiserte elementer er et annet godt eksempel. De ser importerte elementer og moduler som en trussel som må møtes med konkurranse på effektivitet og miljømessige gode løsninger. Vi håper flere av de norske handelsaktørene som satser på proffen ser dette som en mulighet – i tillegg til andre som satser på bærekraftig industriell produksjon i Norge, legger Skarholt til.