Tigergården er det sjette av i alt syv trinn, og skal miljøsertifiseres som BREEAM-NOR med nivået Very Good på sertifiseringsskalaen. Ill. Code Arkitektur

Skanska starter byggingen av 161 boliger på Ensjø i Oslo

Etter godt salg på det sjette salgstrinnet på Ensjø Torg, som har fått navnet Tigergården, har Skanska nå startet byggingen av 161 nye leiligheter.

– Dette er vårt mest miljøvennlige boligprosjekt, og vi er selvsagt veldig glade for at Tigergården har blitt så godt tatt imot i markedet. Ensjø Torg begynner virkelig å ta form, og Tigergården vil bidra til å løfte området enda mer, sier regiondirektør for boligutvikling på Østlandet i Skanska Eiendomsutvikling, Helen Gåsvik, i en pressemelding.

Skandska investerer totalt rundt 470 millioner kroner i denne utbyggingen,og utbyggingskontrakten har en verdi på 372 millioner kroner.

Hun peker på at prosjektet skiller seg ut fra de andre byggene på Ensjø Torg med en særegen arkitektur, og får takhager der det skal tilrettelegges for å ta vare på det biologiske mangfoldet.

- Her blir det blomstereng med innslag av urter og gress samt dyrkingskasser for beboerne. Takhagen skal ha forskjellige soner med ulike aspekter av det grønne, og det blir soner for sosialt liv tilrettelagt med drivhus, utekjøkken, wc og lekeområder samt soner for ro. I tillegg får beboerne tilgang til både sykkelverksted og felles selskapslokaler, heter det i meldingen.

Det er Skanska Norge ved Bygg Oslo som bygger hele Ensjø Torg.

– Vi er svært fornøyde med denne bestillingen og er glade for at boligprosjektene selger godt i markedet slik at vi kan fortsette byggingen av Ensjø Torg som planlagt, sier Tomas Kjendlie, regiondirektør Skanska Norge Bygg.

Tigergården skal bestå av tre ulike boligkonsepter: Himmeltårnet, Glassgangen og Kobberpassasjen. Leilighetene varierer fra 39 til 124 kvadratmeter, og er utviklet i to forskjellige stiler.

Prosjektet er planlagt ferdigstilt i 2022.

Totalt bygger Skanska cirka 630 boliger, barnehage og cirka 2500 kvadratmeter næring med servicetilbud som dagligvare, bakeri, blomsterbutikk, samt et stort parkeringshus for beboerne i området.