Nå starter snart byggingen av Aveny Vest i LIllestrøm. Ill. Dark Arkitekter

Skanska starter bygging av Aveny Vest i Lillestrøm

Etter godt boligsalg på første salgstrinn, kan byggingen av Skanskas første BREEAM-sertifiserte boligprosjektet Aveny Vest settes i gang. Byggekontrakten har en verdi på 490 millioner kroner.

Aveny Vest er Skanskas første BREEAM-sertifiserte boligprosjekt, og solgte godt da første salgstrinn ble lagt ut i august/september i år. Nå har Skanska Norge og Skanska Eiendomsutvikling inngått byggekontrakt. Kontrakten har en verdi på 490 millioner kroner for Byggenheten i Skanska Norge, og byggestarten er satt til første kvartal av 2019.

– Det er gledelig å se at prosjektet vi har utviklet tas så godt imot i Lillestrøm, og vi er sikre på at boligkjøperne vil trives godt når de kommer på plass. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med kommunen i utviklingsperioden av prosjektet, og gleder oss til å komme i gang med selve byggeprosessen. Sammen med Byggenheten i Skanska skal vi realisere et boligprosjekt med høye miljøambisjoner, flott arkitektur og smarte løsninger, sier regiondirektør for boligutvikling på Østlandet i Skanska Eiendomsutvikling, Helen Gåsvik i en pressemelding.

Byggestart i første kvartal 2019
– Som entreprenør er Aveny Vest er spennende prosjekt å bygge. At Skanska som boligutvikler nå setter høyere krav til miljøvennlig og mer bærekraftig bygging, er noe vi i Byggenheten i Skanska syns er både bra og helt riktig. Vi er svært fornøyde med å få denne kontrakten, og gleder oss til å kunne ta første spadetaket, sier Tomas Kjendlie, regiondirektør i Skanska Norge.

Høye miljøambisjoner
Aveny Vest er Skanskas første boligprosjekt som er sertifisert etter BREEAM-NOR sertifiseringen. BREEAM er en internasjonal bærekraftstandard for utredning og rangering av bygninger. Sertifiseringen stiller høye krav til blant annet godt inneklima, bærekraftige og giftfrie materialer, balansert ventilasjon og gode lysforhold. Det er strenge krav til byggeprosessen og bruken av miljøvennlige metoder som skal sørge for en ryddig og sunn byggeplass, både for de som jobber der og de som bor rundt.
Aveny Vest vil bestå av 176 selveierleiligheter fordelt på tre selvstendige bygg, og har en planlagt ferdigstillelse i 2021. Salgstrinn 1 og 2 er i gang, og neste salgstrinn kommer i 2019