Skanska selger leilighetshotell i Oslo for 418 millioner

 Skanska Eiendomsutvikling har solgt leilighetshotellet Lakkegata 3 i Oslo sentrum til Balder Fastigheter Norge AS Eiendom for 418 millioner kroner (brutto eiendomsverdi).

Skanska rehabiliterer nå det 8.500 m2 store kontorbygget fra 1983 til moderne standard og miljøklasse BREEAM-NOR Very good. Leilighetshotellet skal stå ferdig sommeren 2018.

- Vi er stolte av å ha utviklet et miljøriktig prosjekt som er attraktivt i markedet. Vi er også godt fornøyde med å få inn en langsiktig eier som Balder. Dette er første gang at Skanska Eiendomsutvikling gjør en avtale med Balder i Norge, sier konserndirektør Thorbjørn Brevik i Skanska Eiendomsutvikling.

Prosjektet inneholder 162 moderne hotell-leiligheter, spesialdesignet for reisende og pendlere i forretningsmarkedet som oppholder seg lengere tid av gangen i Oslo. 85% av bygget er utleid til en finsk operatør; Forenom AS på en 13 års leieavtale.

Det jobbes nå med utleie av første etasje, her er det stor interesse fra lokale aktører med spennende konsepter som vil skape liv på gateplan.

- Balder er svært fornøyde med å kunne øke sin tilstedeværelse på det norske markedet, spesielt med en så sentral eiendom som dette. Det er i tillegg gledelig at vi nå også kan gjøre forretninger med Skanska Norge, i og med at vi allerede gjør forretninger med Skanska i både Sverige og Danmark, sier finanssjef i Balder Marcus Hansson.

Salget har vært tilrettelagt av Cushman & Wakefield.