Consulens Brygge i Stavanger. Illustrasjon: Niras Arkitekter

Skanska og Base starter bygging på Consulens Brygge i Stavanger

Etter en god salgsstart i et tøft boligmarked, starter Skanska og Base Bolig nå byggingen av de 38 første leilighetene på Consulens Brygge.

Det skriver Skanska i en pressemelding fredag.

– Det er veldig gledelig at vi i et tøft marked som vi opplever i dag selger boliger i dette antallet. Dette viser at vi igjen har utviklet et prosjekt etter kundenes smak, sier regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Magnus Ervik Fossheim.

Miljøsertifiseres

Prosjektansvarlig Odd-Are Njå i Base Bolig sier usikkerheten som preget markedet etter nedstengingen 12. mars i år gradvis har avtatt.

– Vi var veldig spente da nedstengingen kom, men både på Consulens Brygge og andre prosjekter har salget vært tilnærmet normalt. Dette viser også statistikken på landsbasis, og i Stavangerdistriktet så vi tidlig at det gikk i en positiv retning – først da salget av toppleiligheten til 40 millioner kroner kom midt i den heftigste koronaperioden, sier Njå.

Boligprosjektet på den tidligere Kulimportkaien ved Hillevågsvatnet i Stavanger skal blant annet sertifiseres innen Breeam-Nor.

– I Skanska Breeam-Nor-sertifiserer vi alle våre boligprosjekter. Sertifiseringen sikrer boligkjøperen et trygt og miljøvennlig hjem, og gjør det enda enklere for boligkjøperne å ta miljøvennlige valg i hverdagen. Consulens Brygge skal oppnå nivå Very Good på sertifiseringskalaen, sier Magnus Ervik Fossheim i Skanska Eiendomsutvikling.

Bygger i fellesskap

Det første av i alt fire salgstrinn består av 38 leiligheter fra 57 til 430 kvadratmeter med to eller tre soverom.

Det er Skanska ved region sør i Stavanger som skal bygge Consulens Brygge. Kontrakten for første byggetrinn har en verdi på omtrent 190 millioner kroner, heter det i pressemeldingen.

– Denne kontrakten er viktig for Skanska og positiv for det øvrige næringslivet i regionen med hensyn til å opprettholde aktiviteten i den litt utfordrende situasjonen som råder i forbindelse med korona. Prosjektets miljøambisjoner er i tråd med Skanskas visjon om å bygge for et bedre samfunn, og vi gleder oss til å få starte byggingen sier regiondirektør i Skanska Norge, Jone Klingsheim.

Consulens Brygge skal bestå av fire bygg med totalt 121 leiligheter og 10 rekkehus. Prosjektet er forventet ferdigstilt i 2023. Det neste salgstrinnet er planlagt i september/oktober i år. Prosjektet er en Joint Venture mellom Base Bolig og Skanska Eiendomsutvikling.