Illustrasjonsfoto: Skanska

Skanska i gang med sikkerhetskampanje for 240.000 ansatte

Denne uken deltar 240.000 personer i Skanskas sikkerhetsuke for 2018 - bransjens største sikkerhetskampanje.

Det skriver Skanska i en pressemelding mandag.

Skanska-ansatte på 10.000 prosjekter i elleve land forplikter seg til å bedre sikkerheten og ta vare på alle som jobber i en næring som fortsatt rammes av altfor mange skader og ulykker, skriver entreprenørkonsernet i pressemeldingen.

– Felles ansvar

Skanskas H1-verdi har gått fra 25 i 2000 til 1,9 i 2017. Sikkerhetsuken arrangeres nå for 14. gang, og med et bredere perspektiv enn tidligere, heter det i meldingen.

– Jeg er stolt over den innsatsen som har vært lagt ned de siste årene innenfor HMS, både av oss i Skanska, men også i hele bransjen. Samtidig må vi erkjenne at det fortsatt er alt for mange som blir skadet og syke av å jobbe på våre prosjekter. Dette kan vi rett og slett ikke godta. Alle må bidra inn i dette arbeidet og vi må være villige til å lære av hverandre. Vi må bedre forståelsen for hvorfor vi må endre måten vi jobber på. Dette er et felles ansvar for hele bransjen. Vi må dele de samme verdiene og bli bedre sammen, sier konsernsjef i Skanska Norge, Ståle Rød.

Starter større HMS-satsing

Arbeidshverdagen på et typisk byggeprosjekt er komplisert og hektisk. Det kan til enhver tid være flere hundre personer fra en rekke ulike selskaper som utfører risikofylt arbeid.

– Det er krevende å drive godt HMS-arbeid. Vi har utviklet gode rutiner, systemer og prosedyrer, og satt fokus på god planlegging. Dette skal vi fortsette med fremover, men vi vil også jobbe enda hardere for å utvikle en sterk felles HMS-kultur. Vi ønsker å vise vei og ta en ledende rolle i dette arbeidet, men vi klarer ikke å få til dette på egenhånd. Vi vil derfor jobbe for et enda tettere samarbeid på HMS med våre leverandører, samarbeidspartnere og byggherrer, sier HMS-direktør i Skanska, Peer Christian Anderssen.

Skanska skriver i meldingen at årets sikkerhetsuke vil markere starten på et større arbeid med å styrke HMS-kulturen på Skanskas prosjekter.

«Våre egne ansatte, UE-er, innleide, byggherrer og myndighetene må gå sammen om å tenke HMS i alt vi gjør. Skal vi nå målet vårt om null skader og ulykker på våre prosjekter, må vi bry oss om hverandre», skriver entreprenørkonsernet.