Ill. Link arkitekter

Skanska bygger storprosjekt for Axer Eiendom

Axer Eiendom As og Skanska Norge har inngått en totalentrepriseavtale for prosjektet Gartnerløkken i Åsane Bydel i Bergen.

Prosjektet, som består av 163 leiligheter, har en estimert total salgssum på 650 millioner.

Kontrakten med Skanska er delt i tre byggetrinn, første byggetrinn har en kontraktsverdi på 115 millioner inkl. mva.

Byggestart planlegges ved kommende årskifte og hele prosjektet skal etter planen være ferdig sommeren 2020. Prosjektet ble lansert for markedet sist uke med god respons.

- Vi er fornøyd med tilbudskonkurransen, hvor tilbydere leverte solide og gjennomarbeidede tilbud. Etter evaluering var det Skanska som leverte det beste tilbudet. Vi ser frem til å samarbeide med Skanska på vårt byggeprosjekt i Bergen, sier daglig leder Borger Borgenhaug i Axer Eiendom.

- Det var tilslutt vår samlede kompetanse innenfor eiendom- og prosjektutvikling som sikret oss denne kontrakten. Det er jeg veldig stolt over. Vi gleder oss til å komme i gang med byggingen av dette flotte prosjektet, sier regiondirektør Jørgen Fjelstad i Skanska.

Første entreprisekontrakt for Axer I Bergen, ble inngått med Skanska. Fra venstre Borger Borgenhaug (daglig leder i Axer), Jørgen Fjelstad (regiondirektør i Skanska) og Pål P Syse (styreleder i Axer).