Orklas nye hovedkontor i Oslo. Arkitekt for begge nybygg: Narud Stokke Wiig (NSW)Det nye boligbygget foran blir nærmeste nabo til Orklas nye hovedkontor. Den gamle «Essobygningen» til venstre. Arkitekt for begge nybygg: Narud Stokke Wiig (NSW)

Skanska bygger nytt Orkla-hovedkontor

Skanska har signert kontrakt verd 530 millioner kroner om bygging av nytt hovedkontor for Orkla på Skøyen i Oslo.

Prosjektet består av et kontorbygg med et bruksareal på 19.500 kvadratmeter, samt 1.500 kvadratmeter boliger. Kontorbygget har en bygningskropp på syv etasjer og et tårn på 16 etasjer. I tillegg kommer en parkeringskjeller, skriver Skanska.

Narud Stokke Wiig (NSW) er arkitekter for både kontorbygget og boligbygget. 

Kontrakten er med Orkla Eiendoms datterselskap  Drammensveien 149 Nybygg.

Prosjektet skal ved ferdigstillelse miljøsertifiseres i henhold til BREEAM NOR-Excellent. Det skal blant annet installeres solcelleanlegg på taket, heter det i pressemeldingen. Det blir bygget få parkeringsplasser, men til gjengjeld minimum 630 sykkelplasser.

– Vi er veldig glade for at Orkla har gitt oss muligheten til å realisere dette spennende og fremtidsrettede prosjektet. Nærheten til knutepunktet Skøyen og de høye miljøambisjonene gjør at alt ligger til rette for at prosjektet vil gi Orkla merverdi for investeringen. Sammen skal vi sørge for at prosjektet blir en suksess, uttaler Camilla Krogh, konserndirektør med ansvar for byggvirksomheten i Skanska Norge.

Orklas nye hovedkontor vil romme konsernledelsen, ledelsen for Orklas fem forretningsområder og flere av Orklas norske selskaper. I tillegg til kontorer skal det også bygges lokaler for produktutvikling og prøvekjøkken.

Byggestart er oktober 2016, og næringsdelen av prosjektet skal være ferdigstilt innen oktober 2018. Boligblokken vi stå klar for innflytting noe senere i desember 2018.