Konserndirektør for Skanskas byggvirksomhet, Camilla Krogh. Foto: Madeleine Bergheim

Skanska bygger Helsecampus Årstadvollen

Skanska har signert kontrakten på byggingen av Helsecampus Årstadvollen i Bergen.

Det skriver Skanska i en pressemelding mandag.

Kontrakten med Universitetet i Bergen, er på 295 millioner kroner pluss merverdiavgift. Prosjektet er en del av et fremtidsrettet klyngeprosjekt initiert av Universitetet i Bergen.

– Vi er glade og stolte over at Skanska ble valgt til å bygge denne delen av Helsecampus Årstadvollen for Universitetet i Bergen. Gjennom vår kompetanse og gjennomføringskraft, skal vi bidra til at forskningsmiljøet i Bergen får inspirerende lokaliteter, som kan fremme både innovasjon og utvikling, uttaler konserndirektør for Skanskas byggvirksomhet, Camilla Krogh.

Helseklyngen har, ifølge pressemeldingen fra Skanska, som visjon å bli et internasjonalt kraftsentrum som skal skape innovative helse- og omsorgsløsninger ved hjelp av fremragende forskning og utdanning, fullverdige praksisarenaer og tverrfaglig samhandling.

Skanska ble tildelt kontrakten i konkurranse med flere av landets store entreprenører. Tildelingskriteriene var 50 prosent pris, 20 prosent gjennomføringsplan, 20 prosent kompetanse og 10 prosent knyttet til konkrete forslag til økt miljøambisjon i prosjektet. Kontraktsformen er en totalentreprise med forhandlinger.

– Det er en anerkjennelse til prosjektteamet at vi fikk tildelt kontrakten på disse kriteriene. Prosjektet bidrar til å styrke Skanskas tilstedeværelse i Bergen og passer godt inn i prosjektporteføljen vår, sier regiondirektør i Skanska Bygg Bergen, Raymond Tuv.

Prosjektet innebærer at det gamle odontologibygget skal rives, og det skal bygges et nytt bygg som skal huse deler av helseklyngen. Det nye bygget vil bli på omtrent 12.000 kvadratmeter, og er planlagt med fire etasjer over bakkenivå og to underetasjer.

Skanska starter nå en fase med optimalisering av bygget, sammen med byggherren, fram mot byggestart i september 2018. Planlagt ferdigstillelse er mai 2020, slik at det er klart til studiestart samme høst, heter det i pressemeldingen.