Skal ta edderkopp i svart nettverk

Norgeshistoriens største rettsak mot en arbeidslivskriminell i malerbransjen pågår i Oslo tingrett. Tiltalte hevder han har blitt lurt av sine fiktive underleverandører.

Det skriver Aftenposten i en artikkel på sine nettsider.

30-åringen som står tiltalt for å stå bak arbeidslivskriminalitet for mange millioner, hevder å ha blitt lurt inn i det hele.

Ifølge aktor Andreas Meeg-Bentzen har tiltalte organisert en masse av svart betalte arbeidere.

Kun på papiret

I alt 41 millioner kroner skal, ifølge politi og skatteetaten, ha strømmet fra tiltaltes tre selskaper til 37 andre selskaper, hvor pengene skal ha blitt tatt ut i kontanter fra forskjellige minibanker. 34 av selskapene ser ut til å være tomme. Åtte av dem er opprettet med falsk identitet, og 24 selskaper er uten registrerte ansatte. Fire innehavere har tilstått grovt heleri, og én er etterlyst, skriver Aftenposten.

– Jeg hadde ingen mistanke. De hadde papirene i orden, skal tiltalte ha sagt fra vitneboksen.

Ukjente eller uekte

Den tiltalte 30-åringen har hatt oppdrag, hvor det er avslørt at det har blitt begått svart arbeid, på store prosjekter som Kilden kulturhus, Drøbak Kirke, Majorstua skole, Marienfryd boligprosjekt, Skattedirektoratet, Ulsrud vgs, Lusetjern skole, Forsvarsdepartementet og Postgirobygget.

Sjef i A H Malerservice, som malte Mjorstua skole, og angivelig er i nettverket under den tiltalte 30-åringen, viser til en «Rasha» som bakmann.

Den såkalte «boblejakkemannnen», som er avbildet mens han tar ut kontanter fra en rekke forskjellige minibanker for en rekke forskjellige selskaper i nettverket, forteller at «Igor Santos» i Zvonko Bygg Service organiserte det hele.

Hverken Rasha eller Igor er noen som politiet i det hele tatt kan bekrefte eksisterer.

Les mer på ap.no her.