Ronny Rædergård (til venstre) og Øistein Sariberget i Parking Solution AS tilbyr markeringssystemer i ulike størrelser.

Skal løfte frem nytt heisselskap

Nystartede Parking Solution AS skal løftes frem av et nytt parkeringssytem, og eksklusive vakuumdrevne personheiser.

Parking Solution har også avdelingen vakuumheis.no, som tilbyr eksklusive, vakuumdrevne personheiser.

Daglig leder Øistein Sariberget og partner Ronny Rædergård er eneimportør av alt fra enkle parkeringssystemer til helautomatiske systemer over flere etasjer fra et selskap i Tyrkia. I tillegg har de importrettighetene for eksklusive, sylinderformede personheiser fra USA.

–Bilparkeringssystemet kan skreddersys. Også store p-systemer kan til en viss grad tilpasses bygget, sier Sariberget til Byggeindustrien.

Vil med i prosjekteringsfasen

Han mener at det er en stor fordel å komme tidlig med i prosjekteringsfasen av et bygg, slik at parkeringssystemet kan tilpasses fra starten av prosjektet.

–Det som blir utslagsgivende, er blant annet hvor mange biler som det kreves plass for. Dette avgjør hvilken type p-system som er optimalt å velge for det enkelte prosjektet, sier Sariberget.

Ronny Rædergård sier at parkeringsløsningene er tilpasset både over og under bakkenivå, eller i en kombinasjon.

–Det gjelder også for de mindre systemene vi tilbyr. For boligutviklere i tettbygde strøk, har vi også løsninger som sublift som ikke medregnes i BYA, noe som gjør at et større areal blir frigjort til bolig, sier Rædergård.

–Nå markedsfører vi oss primært mot arkitekter med løsningene våre. De er løsningsorienterte, og dessuten er de tidlig inne i prosjekteringsfasen av et bygg, sier Sariberget.

Eksklusiv personheis

I Parking Solution driver han og Rædergård også avdelingen vakuumheis.no, som er eneimportør av det amerikanskproduserte vakuumheismerket PVE.

–Dette er en heis som er drevet på vakuum, og den kan leveres i tre forskjellige størrelser for inntil fem etasjer. Heisen har aluminium- og stålramme, og glass av polykarbonat. Den største heistypen er også tilpasset rullestolbrukere, sier Rædergård.

Heisen kan fås i seks farger, og monteres rett på gulvet uten noen form for grube/nedsunket gulv.

–Det er et eksklusivt produkt til et marked der bare fantasien setter grenser. Vakuumheisen kan passe i alt fra funkisleiligheter til hus, større båter og næringsbygg, sier Øistein Sariberget.