Bjørn Bakke (t.h.) overlater sjefsstolen i Con-Form til Morten Stjern.

Sjefsskifte i Con-Form

Onsdag 1. oktober går Bjørn Bakke (62) av som konsernsjef i Con-Form og overlater stafettpinnen til Morten Stjern (46).

Dette har vært en lengre planlagt prosess, og man har brukt god tid på å hente inn den riktige kandidaten – et arbeid Bakke selv har vært sterkt delaktig i.

– Jeg følte at tiden nå var inn for å overlate sjefsstolen til noen andre. Vi har de siste to årene jobbet mye for å bygge opp satsingen i Norge og Sverige i ett selskap under en ledelse. Vi har vært gjennom en krevende men nødvendig strategiprosess, og er nå godt rustet for en videre vekst, sier Bjørn Bakke til Byggeindustrien.

Morten Stjern har vært en del av byggenæringen i hele sitt yrkesaktive liv, og har blant annet arbeidet i Selmer Skanska, AF Gruppen og Peab. Nå sist var han ansatt i HR Prosjekt.

– Jeg ser frem til å komme inn i Con-Form. Det er et spennende selskap, med et godt rykte – som har store muligheter i både det norske og svenske markedet, sier Stjern.

Stjern ledet en periode Peab Industri i Norge, og kjenner dermed også denne delen av næringen godt.

Selv om Bjørn Bakke går av som toppsjef, vil han fortsatt arbeide for full i selskapet med tittelen Leder for virksomhetsutvikling. Bakke har vært en del av selskapet helt siden etableringen i Veidekke-regi på 1980-tallet. Senere overtok han selskapet og har bygget det opp slik vi kjenner det i dag. Con-Form-gruppen har 350 ansatte og omsetter for ca. 680 millioner kroner i 2014. Bakke var majoritetseier i selskapet frem til 2012 da man solgte ut store deler av selskapet til Reiten & co. Bakke sitter i dag på 21 prosent eierandel i selskapet.

Les mer om sjefsskiftet og Con-Form i nr. 16 av Byggeindustrien.