Sikret seg kinostoler til hjemmekinoen

250 stoler fra Sal 1 på Saga kino ble revet bort på en time torsdag ettermiddag. Filminteresserte kunne komme og forsyne seg med ti stoler hver under oppussing av kinoen.

Før dørene åpnet klokken 16.00 hadde 150 kølapper blitt delt ut til de som ventet utenfor den gamle kinoen.

- Køen er en firedel av den vi hadde før premieren på Ringenes Herre. Alternativet var å kaste disse stolene, så hvis de kan bruker er jo det strålende, sier markedssjef for Oslo Kino, Tore Guttu til NTB.

En halv time senere var de 250 stolene som Saga kino skulle kvitte seg med, revet bort.

- Det var helt umulig å spå at det skulle være så populært. Dette får vi gjenta når neste kino skal pusses opp, sier direktør for Oslo Kino, Geir Bergkastet til NTB.
Bygger hjemmekino

- Vi lager hjemmekino i andre etasje på garasjen hjemme. Med disse stolene blir det litt mer som en ordentlig kino, sier Jonas Opland (17) fra Eidsvoll Verk.
Han og faren, Arne Opland (49) har sikret seg åtte stoler til hjemmekinoen.

- Vi har vært her siden klokka halv tre, og var nummer ti i køen. Vi trodde det kom til å være mange flere i køen da vi kom, sier Arne Opland til NTB.
Planen er å ha hjemmekinoen ferdig til jul.

- Dette er kunst
Også 26 år gamle Kristine Tjensvoll fra Stavanger var overlykkelig for stolene hun fikk i siste sekund.

- Det var noen som ombestemte seg og ikke ville ha de. Jeg var egentlig langt bak i køen, så nå må jeg skaffe en bil så jeg får hjem stolene. Hvilket nummer er dette da? sier Tjensvoll til NTB.

Stolene, sete nummer 14, 15 og 16, skal hun plassere ute på balkongen i leiligheten på Kampen, og sitte i når hun titter på stjernene.

- Jeg pleier ikke å gå på kino en gang jeg, men dette er jo helt fantastisk. Det er kunst, det er gjenbruk, sier en oppspilt 26-åring til NTB.

Gamle Saga gjenoppstår
Saga kino pusser i august opp fronten, foajé og Sal 1. Stilen skal gå tilbake i tid for å stå i stil med bygningen og kinoens opprinnelige utseende fra 1934.

- Arkitekturen vi får nå vil stå mer i stil med dette bygget Saga kino holder til i. Det blir mer elegant, sier Guttu til NTB.

Sal 1 skal få nye stoler, og der iblant to rader med «stjerneseter» hvor det vil være bedre plass til bena, og større komfort. Kinoen gjenåpner 31. august, med premiere på Shrek 3.