Kultur- og idrettsbygg Oslo KF inngikk fredag fire kontrakter som inneholder møblering av det nye Deichmanske hovedbibliotek. HMI Haugland Miljø Innredning AS er en av de nye kontraktspartnerne. Åsmund Øvrevik (til venstre) og Ivar Haugland fra HMI, med direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, Eli Grimsby. Foto: Kultur- og idrettsbyggKristian Martin Christensen fra Henriksen Snekkeri AS og Eli Grimsby, direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF. Foto: Kultur- og idrettsbyggKjell Bentsen fra Bico Bygg og Innredning AS og Eli Grimsby, direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF. Foto: Kultur- og idrettsbygg

Signerte fire nye Deichmanske-kontrakter

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF (KID) har inngått fire kontrakter på løst inventar med tre møbelsnekkerfirmaer.

Det skriver KID i en pressemelding fredag.

Kontraktene inneholder, ifølge pressemeldingen, møblering av det nye Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika i Oslo.

– Dette er et unikt bygg med en kompleks infrastruktur som stiller høye krav til spesialtilpasninger og kreative løsninger. Vi har høye forventninger til leveransene fra våre kontraktspartnere, sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg.

12,6 millioner

De fire kontraktene har en samlet verdi på rundt 12,6 millioner kroner.

HMI Haugland Miljø Innredning AS har fått tildelt kontrakt på både «D021 Gjentagende elementer (Spesialdesign)» og «D023 Stoppede møbler». Møbelsnekkerfirmaet fra Kristiansand skal blant annet levere info- og utlånsstasjoner, resepsjoner, ulike modulelementer for musikk/film som scene, DJ-stasjon og filmfremvisningsmodul, sofaer, lesefjell og mobil kaffevogn. Begge kontraktene omfatter flere fag som avanserte tre- og metallarbeider, møbeltapetsering og integrering av elektro og teknisk utstyr, heter det i pressemeldingen fra KID.

– Dette er blant de mest prestisjefulle kontraktene vi har hatt. Det er et avansert og teknisk krevende arbeid vi står overfor, men vi er spisset for det. Konsept og design er utrolig spennende, og det klør virkelig i fingrene etter å komme i gang, sier prosjektleder og byggingeniør Åsmund Øvrevik.

– Ikke standard

Bico Bygg og Innredning AS fra Kristiansand har fått tildelt kontrakt på «D024 Scenografiske rom». De skal blant annet levere en interessevekkende adkomst, uformell møteplass og Garmanns hule (lesehule) i kjernerom i barneavdelingen i andre etasje.

– Dette er ikke standardproduksjon. Vi skal jobbe med innovative og spennende løsninger, og er veldig glade for å være med å jobbe på et prestisjeprosjekt som det nye Deichmanske hovedbibliotek, sier salgssjef og prosjektleder Kjell Bentsen i Bico Bygg og Innredning.

Henriksen Snekkeri AS i Arendal har fått tildelt kontrakt på «D022 Bord og benker (platemøbler)». De skal blant annet levere arbeidsbord, møtebord og tilleggsprodukter som skjermvegger og oppbevaringselementer.

– Det er utfordrende å opprettholde design og uttrykk fra arkitektene inn i det ønskelige bruksområdet og med den stabiliteten som skal til, men det skal vi få til. Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet, sier salgssjef og partner Kristian Martin Christensen i Henriksen Snekker.