Illustrasjon: PG Campus Ås

Siemens automatiserer byggene på Campus Ås

Siemens skal levere driftskontroll og alt automatikkutstyr til veterinærbygget ved Campus Ås.

Leveransen er, ifølge en pressemelding fra Siemens, basert på styringsanlegget DesigoCC, og kontrakten er inngått med Statsbygg.

– For oss er dette en veldig spennende mulighet til å vise hvordan vi med ett overordnet styringsanlegg integrerer alle byggautomatiseringsløsninger i én løsning. Veterinærbygget har laboriatorier, dyrestaller, dyrehospital og har dermed strenge krav til smittevernsarealer. Dette krever avansert byggteknologi, sier divisjonsdirektør i Siemens, Dag Otterstad, i pressemeldingen.

I tillegg til levering av DesigoCC styringsanlegg med alt tilhørende automatikkutstyr, automatikktavler og nødvendig grensesnittavklaring, prosjektering, programmering, idriftsettelse, samt opplæring, innebærer oppdraget også deltagelse i detaljprosjektering for å sikre integrasjon og samspill mellom alle tekniske leveranser til byggeprosjektet, heter det i meldingen.

Bygget, som er 63.000 kvadratmeter stort, skal huse veterinærutdanningen som blir en del av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU, på Ås.

Statsbygg har ansvaret for byggingen av veterinærbygget, og det skal etter planen stå ferdig i 2019.