Schage Eiendom selger halve Steen & Strøm Magasin til Madison

Schage Eiendom selger sin halvpart i selskapet High Street Shopping. Kjøper er det amerikanske investeringsselskapet Madison International Realty.

Sammen med Søylen Eiendom eier Madison nå 100 prosent av High Street Shopping, med eierskap i blant annet Steen & Strøm Magasin.

High Street Shopping AS (HSS) er eiet 50/50 av Schage Eiendom AS og Promenaden Property AS. Selskapet ble stiftet 2011, og kjøpte da Norges eldste varemagasin, Steen & Strøm Magasin (Kongens gate 23, 27 og 29 i Oslo), samt naboeiendommen i Karl Johans gate 16, for over èn milliard kroner.

Søylen Eiendom etablerte Promenaden Property AS i 2013, og fikk med seg Madison International Realty med en 30 prosent eierandel i selskapet. Promenaden Property er konsentrert med flere eiendommer i hjertet av Oslo sentrums handlestrøk, hvorav motehuset Eger og eierandelen på 50 prosent i HSS (Steen & Strøm Magasin) er de mest kjente.

Administrerende direktør Egil Svoren i Schage Eiendom er meget godt fornøyd med salget.

- Schage Eiendom er en utvikler med 5-10 års perspektiv på investeringene. Det ligger i ryggmargen vår å tenke stort og langsiktig. Denne muligheten til å realisere en gevinst kom tidligere enn planlagt, men det er sjelden feil å slå til og ta en hyggelig gevinst, sier Egil Svoren.

- Vi er samtidig stolte av å ha vært med på å revitalisere Steen & Strøm Magasin sammen med Søylen Eiendom. Partene har utfylt hverandre godt i ombyggingen og utvidelsene som pågår, og som kommer til å bli ekstra synlige når årets julehandel starter, sier Egil Svoren.

Schage Eiendom eier også nabokvartalet Stortorvet 7, hvor selskapet planlegger en total revitalisering av 33.000 kvadratmeter i 2020.

Administrerende direktør for Madison sine europeiske investeringer, Derek Jacobson, er også fornøyd.

- Dette kjøpet understreker vår sterke tro på det attraktive eiendomsfundamentet som ligger i den norske detaljhandelen. Vi ser fortsatt behov for butikketableringer, spesielt i luksus-segmentet. Vårt partnerskap med Søylen i Promenaden Property har vært svært fremgangsrikt, og vi ser frem til fortsatt fruktbart samarbeid med Søylen, sier Jacobson.