F.v Tommy Stangeland, Torleiv Halleland og Olav Stangeland.

Satser tross Rogfast-usikkerhet - Stangeland Maskin kjøper seg opp i T. Halleland

Stangeland Maskin AS kjøper 50 prosent av aksjene i både drift- og eiendomsselskapet T. Halleland AS og Halleland Eiendom AS, med opsjon på 100 prosent.

-  Strategien er klinkende klar, og Stangeland Maskin as vokser som et ledd i en langsiktig plan. I forbindelse med Ryfast-sambandet kjøpte Stangeland Maskin as Magnar Ur as og Brødrene Jørmeland as i 2015. Nå, på tross av usikkerhet rundt Rogfast, tar nå Stangeland Maskin as fotfeste på Haugalandet, skriver selskapet i en pressemelding.

T. Halleland holder til i Ekrene næringspark i Sveio kommune. Torleiv Halleland grunnla selskapet i 2002, og er daglig leder for et firma som omsetter for 68 millioner og har 37 ansatte.

- Vi inngår samarbeid med et seriøst, dyktig firma som har mye til felles med oss, sier Olav Stangeland i en kommentar.

Han forklarer videre at T. Halleland as er en ressurssterk organisasjon med en unik gruppe ansatte med høy kompetanse innen riving, tomteopparbeidelse og VA.

T. Halleland AS vil operere under samme navn som tidligere, og Torleiv Halleland vil fortsette i rollen som daglig leder.

Ifølge Halleland er timingen perfekt.

- Med Stangeland på laget får vi stordriftsfordeler og tilgang til administrative systemer, sier Halleland og legger til at tiden var moden for et generasjonsskifte.

- Jeg må tenke på hva som er best for mine ansatte og mitt livsverk.