Saltdalshus med SINTEF godkjenning

Saltdalshus har fått teknisk godkjenning for produksjon og montering av sine elementbaserte boliger.

- En milepæl i selskapets utvikling, i følge kjedeleder Anders Paulsen.

- Dette betyr veldig mye for å dokumentere kvaliteten i våre produkter. Med 35 års erfaring i elementproduksjon har vi hele tiden visst at vi holder mål, men nå er det dokumentert fra høyeste hold, sier en glad kjedeleder.

SINTEF Teknisk Godkjenning dokumenterer at et byggprodukt er funnet egnet i bruk, når produktet anvendes som angitt i godkjenningen. SINTEF Teknisk Godkjenning bekrefter samtidig at produktet tilfredsstiller de krav til dokumentasjon av produktegenskaper som Forskrift om tekniske krav til byggverk (TEK) stiller for markedsføring av produktet og omsetning av byggevarer. Dokumentasjonsordningen er rettet mot det norske byggmarkedet, og omfatter byggevarer, komponenter og konstruksjonssystemer generelt.

- Vi har jobbet en god del med å få all dokumentasjon på plass. Det er omfattende å få en slik godkjenning, men vi har aldri vært i tvil om at våre løsninger er gode nok, sier kvalitetsleder Per Trældal i Rusånes Fabrikker AS som står bak Saltdalshus. – Mange av våre medarbeidere har jobbet hardt med dette prosjektet og fortjener ros for at vi nå har godkjenningen på plass. Neste steg vil være å se på en ordning som også omfatter Saltdalshytta, sier Trældal.

Saltdalshus ble lansert i 2013 og har levert nesten 50 boliger siden oppstarten. Kjeden har åtte forhandlere så langt og er i rask utvikling. Produksjonen av etasjeskillere, vegg- og takelement med høy ferdighetsgrad foregår i en moderne fabrikk i Saltdal i Nordland.