Illustrasjonsfoto: Trond Joelson.

Salgsrekord for boliger i september

Det ble solgt 9.328 boliger i Norge i september, mer enn noen annen septembermåned i statistikken. Samtidig fortsetter prisveksten.

Boligprisene steg 0,7 prosent fra august til september når tallene er korrigert for sesongvariasjoner. Før sesongjustering sank boligprisene så vidt med 0,1 prosent, ifølge den siste boligprisstatistikken til bransjeforeningen Eiendom Norge.

I september ble det solgt 9.328 boliger – en oppgang på 2,8 prosent fra samme tid i fjor. Boligene lå i snitt ute for salg i 36 dager.

– Det har aldri blitt solgt så mange boliger i en septembermåned. Antall usolgte boliger går ned og salgstiden faller. Hvis denne trenden vedvarer, kan vi få en mer positiv prisutvikling i siste kvartal i 2014 enn det som er normalt, sier foreningens administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer.

– Utviklingen i september vitner om et stabilt boligmarked. Det har vært høy aktivitet, slår han fast.

Det var prisvekst på boligene i de fleste store byene. Boligene i Oslo og Tromsø var 0,4 og 0,5 prosent dyrere enn i august, mens prisene i Stavanger sank 0,6 prosent.

Leieprisene går imidlertid ned med 0,6 prosent fra andre til tredje kvartal. En gjennomsnittlig toromsleilighet i Oslo koster 11.082 kroner måneden, mens tilsvarende leiligheter koster 9.995 kroner i Bergen og 9.825 kroner i Trondheim. (©NTB)