Saint-Gobain Bøckmann gjenoppstår - men 50 årsverk forsvinner

Saint- Gobain Bøckmann vil etablere en ny lokasjon i Fredrikstad for service og logistikk og beholder 24 ansatte, men samtidig forsvinner 50 årsverk.

Det er status nå etter at Saint- Gobain Bøckmann i august annonserte at man stenger sin isoler- og enkeltglassproduksjon i Fredrikstad fra nyttår.

– I lys av en alvorlig situasjon, er dette en gledelig nyhet, forteller administrerende direktør for Saint- Gobain Bøckmann AS, Benoît Chatillion i en pressemelding.

En ny organisering er nå på plass og Saint- Gobain Bøckmann vil fortsette sin tilstedeværelse i Fredrikstad med 24 ansatte. Dette er flere enn det antallet som ble forespeilet i forrige måned.

Flytter

Saint-Gobain Bøckmann har i tillegg funnet en ny lokasjon for det nye oppsettet i de tidligere lokalene til Weberg på Øra Industriområde, og som ligger bare 500 meter fra det tidligere produksjonslokalet.

- Den nye arbeidsplassen inkluderer et logistikksenter og en enkel serviceproduksjon som vil håndtere hastelevering av isoler- og bearbeidet enkeltglass, samtidig som vi fungerer som et supplement for Bøckmanns andre produksjonsfasiliteter i Sauda, Oslo og vårt Saint- Gobain nettverk generelt. Vi mener dette er med på å sikre at vår service og leveringsdyktighet blir ivaretatt, sier Benoît Chatillon.

Nedskallerer

Den nye organiseringen innebærer at Saint- Gobain Bøckmann må nedskalere med 44 ansatte. I tillegg vil seks arbeidsplasser bli nedskalert ved naturlig avgang.

- Vi er fornøyd med, at vi har klart å beholde flere ansatte enn tidligere antatt. Vi har gjort det som står i vår makt for å redde arbeidsplasser og samtidig hjelpe våre ansatte inn i nye jobber innen industrien. Heldigvis har flere av våre ansatte lykkes i å finne nye jobber allerede. Videre vil vi gjøre alt vi kan for å støtte resten av de ansatte i overgangen mot nye arbeidsplasser, sier Benoît Chatillion.

Den opprinnelige fabrikken ble bygget for en helt annen type produksjon da den ble etablert for 27 år siden. En kombinasjon av dette og betydelige endringer i det norske markedet for isolerglass generelt gjorde det usannsynlig å gjenvinne et tilstrekkelig marked for å dekke produksjonskostnadene og for å sikre lønnsomhet i årene fremover.

Den nye organiseringen i Fredrikstad betyr ikke en nedskalering av satsningen for Saint- Gobain Bøckmann i Norge. Ved siden av å etablere den nye tjenesten i Fredrikstad, fortsetter Saint- Gobain Bøckmann sin strategi om å øke markedsandeler i Norge ved å styrke produksjonen av beskyttelsesglass på fabrikken i Sauda og styrke bedriftens tilstedeværelse i Oslo.