RV vil ha nytt kraftsystem for industrien

RV-leder Torstein Dahle tok til orde for et nytt system for rimelig kraft til industrien da partiet startet valgkampen i Odda i Hordaland lørdag.

- Om Jens Stoltenberg sikrer et system for rimelig industrikraft som gir den miljøvennlige norske industrien videre liv, trenger han ikke å betale kinesiske kullkraftverk for å kutte CO2-utslipp, fordi den miljøvennlige norske industrien bidrar til å holde klimagassutslippene nede, sier Dahle.

- Om hele den norske kraftkrevende industrien blir utradert, må jo produsenter andre steder i verden øke sin produksjon, med en økning i CO2-utslippene som resultat, framholder RV-lederen.

Ifølge Dahle er norske lokalsamfunn ranet for milliardverdier av staten og av private kapitalister.

- Når kretsen rundt Jens Stoltenberg gir uttrykk for at et eget industrikraftsystem er subsidiering av industrisamfunnene, er det å snu problemstillingen på hodet: Det er industrisamfunnene som sender enorme verdier til statskassa i Oslo, det er disse samfunnene som har gitt kraftverkene sine gratis til et Statkraft som driver internasjonal kraftbusiness, og det er disse samfunnene som betaler blodpriser for å få krafta tilbake, sier Dahle.