Rush av Nordbohus-heder

Det var trønderbedriften Systembygg som stakk av gårde med den gjeve hedersprisen da Nordbohus holdt sin storsamling Storting i Trondheim siste helg.

Hedersprisen, som ikke deles ut hvert år, henger svært høyt i boligkjeden.

40-års jubilerende Systembygg som holder hus både på Fosen og i Trondheim, ble hedret for sin årelange kvalitetsbevisste drift av et særdeles godt selskap.

Nordbohusbedriften, som har vært med i kjeden siden starten i 1985, har ledere som også var med på å starte kjeden. De så behovet for en demokratisk og medlemsstyrt kjede som jobbet for medlemmenes beste, og sin egen bedrift har de styrt på samme måte i alle år gjennom diverse finanskriser, bankkriser og nedgangstider. De har alltid ment at solid arbeid står seg i alt slags vær.

Bedriften ble berømmet for ikke å jage etter de kortsiktige gevinstene, men heller se verdien i den gode og jevne innsatsen hvor det har vært lagt vekt på å tilby trygge arbeidsplasser. Vinnerbedriften huser også en særdeles god salgskultur.

Årets bedrift

Gleden var også stor i Nordbohus Kongsvinger som ble kårets til årets Nordbohusbedift 2008. Bedriften har alltid levert respektable resultater, men det var først i fjor at det harde arbeidet bar frukter. Salget tok av, optimismen var på topp og arbeidsgleden likeså. Bedriften tok kjeden opp på et nytt nivå i sitt distrikt og etablerte seg som en spenstig og frisk aktør med fokus på salg og kundebegeistring. Lokalmarkedet har hatt lav byggaktivitet som gjør prestasjonen enda større.

Årets selger

Det var ikke vanskelig for Nordbohus å kåre årets selger da det var hele 18 bedrifter i kjeden som solgte mer i fjor enn i rekordåret 2007. Den som utmerket seg mest var sunnmøringen Arne Lied fra Enerbygg Bolig i Ørsta.

Han ble hedret for å gi av seg selv samt for å stå på sent og tidlig. Han karakteriseres som en pålitelig, blid og rett-frem-type. Lied har lenge levert gode salgsresultater og spesielt i fjor. Bedriften som han jobber i, har i den siste tiden opplevd strålende resultater, og årets selger har vært en viktig bidragsyter til denne suksessen.

Årets driftsleder

Sveinung Haukland fra Harstad-bedriften Nilsen & Haukland ble kåret til årets driftsleder 2008. Han ble berømmet for sin kunnskap om hvordan man skal unngå feil og oppnå gode resultater. Denne kunnskapen har han opparbeidet gjennom mange år i bransjen og på flere fagområder.

Haukland har jobbet aktivt med både salg, prosjektutvikling og byggeledelse, og det er denne kombinasjonen av kunnskap som gjør han ekstra dyktig. Han er tilrettelegger, planlegger samtidig som han også evner å gjennomføre.

Årets leverandør

Etter å ha blitt nominert i andre kjeder, kunne endelig Motek innkassere prisen som årets leverandør til Nordbohus.

Motek fikk ros for godt samarbeid samtidig som varene blir levert til riktig tid, på riktig sted og i riktig mengde. I tillegg har leverandøren utviklet distribusjonsrutiner som gjør hverdagen på byggeplass langt mer effektiv.

Verktøysleverandøren ble også berømmet for å konsentrere seg om profesjonelle utøvere i byggenæringen hvor det heller ikke er noen unødvendige og kostnadsdrivende elementer frem til kjeden. Det telte også med at Motek har signalisert at prisene skal justeres ned til markedspris.