Vegvesenet farger Kolomoen bru i Hedmark med rosa lys og viser med det støtte til kampen mot brystkreft. Foto: Jens Haugen/Kreftforeningen

Rosa bru for brystkreftsaken

Vegvesenet belyser kampen mot brystkreft ved blant annet farge Kolomoen bru i Stange rosa i mørket.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider.

Fra og med onsdag 1. oktober, og ut måneden, blir Kolomoen bru over E6 i Stange i Hedmark farget rosa i mørket. For femte året på rad støtter Statens vegvesen Kreftforeningen og Brystkreftforeningen sin Rosa Sløyfe-aksjon ved å lyssette brua i rosa lys.

Brystkreftforeningen og Kreftforeningen arrangerer Rosa sløyfe-aksjonen i Norge, og har gjort det siden 1999.

– Rosa Sløyfe er en god sak vi er glade for å kunne støtte. I løpet av et døgn passerer i gjennomsnitt 12.400 biler Kolomoen, enten på E6 eller på rv. 3. Det vil si at i løpet av 31 oktoberdager vil de som kjører eller er passasjerer i totalt 384.000 biler, se brua, enten i dagslys eller i rosa drakt på kvelds- eller nattetid. Det betyr at mange på denne måten vil bli minnet om aksjonen, og det er bra, sier seksjonsleder i Statens vegvesen, Per Magnar Klomstad.

– Vi opplever at flere og flere ønsker å støtte opp om aksjonen. At Statens vegvesen har gjort det til en tradisjon å markere solidaritet med brystkreftrammede og deres familier på denne måten, synes vi er fantastisk flott. Det er en symbolhandling det virkelig står respekt av, sier Berit Jevnaker, distriktssjef i Kreftforeningen Innlandet.

Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år. Målet med aksjonen er å vise solidaritet med de som rammes, øke kunnskapen om brystkreft og å gi støtte til brystkreftforskning og andre brystkreftprosjekter. Årets tema er uhelbredelig brystkreft, heter det i pressemeldingen fra Vegvesenet.